Revija Reporter
Izjava dneva

Kuhar Andrej Kuhar o vegetarijancih

19. apr. 2014 7:06 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Andrej Kuhar, kuhar: Pred dvajsetimi leti so mi bili še … (tu se gospod Kuhar potrka po glavi). Danes je fantastično kuhati zanje, ker si lahko kreativen. Nekoč sem ocenjeval en super jedilnik, skoraj veganski, a absolutno vegetarijanski. Skoraj nič olja, a z vsemi teksturami, svežo zelenjavo, super pripravljeno rižoto. Čudi me, da Ljubljana nima vrhunske vegetarijanske restavracije. Za pet ali osem evrov ne moreš imeti najboljšega vegetarijanskega jedilnika, ker to stane. Imeti moraš tehniko, da ne uničuješ vitaminov v zelenjavi, in imeti moraš dobro ekipo. Ampak prepričan sem, da bi bila taka restavracija dobro sprejeta. Ne samo pri vegetarijancih, tudi drugih ljubiteljih dobre hrane. 

Intervju z Andrejem Kuharjem v tiskani izdaji Reporterja.