podgane Svet24.si

Zaradi podgan na tisoče domov ostalo brez ...

galunic1 Svet24.si

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa ...

loterijski listek, loterija, Svet24.si

Med čakanjem na hrano zadela jackpot

vasle psa pl fb Reporter.si

Zakaj je Vinko Vasle obseden s psi? Pred leti ...

vizjak-petan Necenzurirano

Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi plačeval ...

tito in jovanka Odkrito.si

Kaj je skrival Josip Broz Tito?!

mandaric delius af 1 Ekipa24.si

Nov predsednik, novo vodstvo: Poglejte si, kdo so ...

Izjava dneva

Kučanovo kraljestvo ostalo brez prestolonaslednika, posledica je kaos na levici - opozicija izgublja razum in besni nad "janšizmom"

Deli na:
Kučanovo kraljestvo ostalo brez prestolonaslednika, posledica je kaos na levici - opozicija izgublja razum in besni nad "janšizmom"

Dejan Steinbuch - Foto: Primož Lavre

Dejan Steinbuch, urednik Portala Plus, piše nekdanjemu predsedniku Milanu Kučanu

Posledica takšnega kaosa na levici, ki je izbruhnil, ker je Vaše kraljestvo ostalo brez prestolonaslednika, gospod Kučan, je tudi trenutna oblast. Ironično je, da smo nekateri takšno polarizacijo skorajda preroško napovedovali že leta 2015 ... Trenutna oblast pa ima - kakorkoli že obračamo - zakoniti mandat, izvolili so jo predstavniki ljudstva, zato je tudi legitimna, pa če je to še tako težko sprejeti. Očitno je, kajti politična, zlasti pa ulična in medijska opozicija izgubljata razum in besnita nad "janšizmom". Voditelji levih parlamentarnih strank se pogosto pridružujejo takšnemu antidiskurzu, s čemer ne prispevajo k pomiritvi duhov. Tudi napovedani (delni) opozicijski bojkot današnje proslave na Trgu republike je žalostna posledica nerazumevanja dveh vrednot, ki nimata zveze z vsakokratno oblastjo: ena je lojalnost državi kot takšni, druga pa spoštovanje državnih institucij.

PortalPlus

Loading...