mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Kučanovo kraljestvo ostalo brez prestolonaslednika, posledica je kaos na levici - opozicija izgublja razum in besni nad "janšizmom"

Deli na:
Kučanovo kraljestvo ostalo brez prestolonaslednika, posledica je kaos na levici - opozicija izgublja razum in besni nad "janšizmom"

Dejan Steinbuch - Foto: Primož Lavre

Dejan Steinbuch, urednik Portala Plus, piše nekdanjemu predsedniku Milanu Kučanu

Posledica takšnega kaosa na levici, ki je izbruhnil, ker je Vaše kraljestvo ostalo brez prestolonaslednika, gospod Kučan, je tudi trenutna oblast. Ironično je, da smo nekateri takšno polarizacijo skorajda preroško napovedovali že leta 2015 ... Trenutna oblast pa ima - kakorkoli že obračamo - zakoniti mandat, izvolili so jo predstavniki ljudstva, zato je tudi legitimna, pa če je to še tako težko sprejeti. Očitno je, kajti politična, zlasti pa ulična in medijska opozicija izgubljata razum in besnita nad "janšizmom". Voditelji levih parlamentarnih strank se pogosto pridružujejo takšnemu antidiskurzu, s čemer ne prispevajo k pomiritvi duhov. Tudi napovedani (delni) opozicijski bojkot današnje proslave na Trgu republike je žalostna posledica nerazumevanja dveh vrednot, ki nimata zveze z vsakokratno oblastjo: ena je lojalnost državi kot takšni, druga pa spoštovanje državnih institucij.

PortalPlus