Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Franc Breznik o primeru Jaklič: Gre za uničujočo politično odločitev, ki le kaže na nadaljevanje negativne vladne kadrovske selekcije

Deli na:
Franc Breznik o primeru Jaklič: Gre za uničujočo politično odločitev, ki le kaže na nadaljevanje negativne vladne kadrovske selekcije

»Gre za uničujočo politično odločitev, ki le kaže na nadaljevanje negativne vladne kadrovske selekcije.« Ob tem je pokazal na debelo mapo priporočil ddr. Klemena Jakliča, ki po mnenju poslanca Breznika govorijo o akademski odličnosti slovenskega pravnika. »Če pogledamo meritokratska načela in če upoštevamo, da imamo v mapi za ddr. Klemna Jakliča priporočila dveh vodilnih, najboljših pravnih fakultet na svetu, potem že del o strokovnosti govori o tem, kaj pomeni negativna kadrovska selekcija pod to vlado« je dejal.

»Žalostno, pa tudi simbolno je, da je ravno včeraj, ko smo v državnem zboru izglasovali seznam treh kandidatov za sodnika na ESĆP, to isto sodišče izdalo ponovni judikat, kjer je Slovenija izgubila in v katerem je gospa Betetto kot članica senata napačno razlagala Evropsko konvencijo o človekovih pravicah. In to je favorizirana kandidatka te koalicije,« je bil ogorčen poslanec SDS.

Na vprašanje o tem, da je bilo že včeraj mogoče slišati mnogo komentarjev, da bo na to glasovanje odreagirala tudi tuja javnost, da gre za mednarodni škandal in ali bo SDS morda pošiljala pisma o tem v tujino, pa je Breznik dejal, da akademski odličneži ddr. Jakliča poznajo, prav tako ga poznajo številni tuji strokovnjaki na področju ustavnega prava in prava človekovih pravic, nenazadnje pa je izdal tudi pomembno delo pri Oxford Pressu. »Menim, da bo ta glas sam po sebi šel iz Državnega zbora,« je povedal. Prav tako pa je še izpostavil, da bi v primeru neizglasovanja ddr. Klemna Jakliča lahko šlo tudi za »akademsko nevoščljivost nekoga, ki se ni tako izkazal«. Poslanec Breznik je nenazadnje menil, da bodo tisti, ki so nesporne avtoritete na področju prava v Sloveniji in Evropi na to glasovanje odreagirali.

SDS.SI Celotni zapis na povezavi.