nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Izjava dneva

Forum 21 postaja vse bolj »zombi« društvo, na njegova srečanja prihaja samo še peščica ljudi

Deli na:
Forum 21 postaja vse bolj »zombi« društvo, na njegova srečanja prihaja samo še peščica ljudi

Silvester Šurla, odgovorni urednik Reporterja - Foto: Primož Lavre

Silvester Šurla, odgovorni urednik Reporterja

Spomladi 2004, ko je nekdanji predsednik države in partije Milan Kučan ustanovil Forum 21, se je natančno vedelo, kdo je glavni šef vzporedne oblasti v državi. Kdo je na vrhu hobotnice, ki je mreža vseh mrež. Danes slika ni več tako jasna, v petnajstih letih se je marsikaj spremenilo, čas je naredil svoje. Ne Kučan ne Forum 21 danes nista več to kot ob ustanovitvi. Dolg seznam predstavnikov družbene elite, gospodarstvenikov, kulturnikov, znanstvenikov in drugih vplivnežev, ki so se zbrali na ustanovnem srečanju v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, se je v tem času povsem skrčil. 

Forum 21 postaja vse bolj »zombi« društvo, na njegova srečanja prihaja samo še peščica ljudi. Cvetober direktorjev največjih slovenskih podjetij, denimo, je danes povsem drugačen. Časi Miloša Kovačiča (Krka), Janeza Bohoriča (Sava), Toneta Turnška (Pivovarna Laško), Janka Kosmine (Istrabenz), Bineta Kordeža (Merkur) … so že zdavnaj minili, na dogodkih Foruma 21 lahko danes srečamo samo še Stojana Petriča (Kolektor), Janeza Škrabca (Riko) in Sandija Češka (Studio Moderna). Stalnica ves ta čas je ostal tudi nekdanji »boss« Mercatorja, ljubljanski šerif Zoran Janković. Forum 21 je iz leta v leto manj vplivna druščina, pomemben del njegove moči so prevzela druga omrežja. Na sceno so prišli novi igralci, pripadniki mlajše garde. 

Milan Kučan ni več alfa in omega, velik del njegove zakulisne moči je v rokah Gregorja Golobiča, Boruta Jamnika, Francija Zavrla, Mateja Narata in še nekaterih drugi vplivnežev slovenskega zakulisja. Tudi na politični desnici, ne samo levici. 

UVODNIK V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

loading...
Loading...