martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Izjava dneva

Forum 21 postaja vse bolj »zombi« društvo, na njegova srečanja prihaja samo še peščica ljudi

Deli na:
Forum 21 postaja vse bolj »zombi« društvo, na njegova srečanja prihaja samo še peščica ljudi

Silvester Šurla, odgovorni urednik Reporterja - Foto: Primož Lavre

Silvester Šurla, odgovorni urednik Reporterja

Spomladi 2004, ko je nekdanji predsednik države in partije Milan Kučan ustanovil Forum 21, se je natančno vedelo, kdo je glavni šef vzporedne oblasti v državi. Kdo je na vrhu hobotnice, ki je mreža vseh mrež. Danes slika ni več tako jasna, v petnajstih letih se je marsikaj spremenilo, čas je naredil svoje. Ne Kučan ne Forum 21 danes nista več to kot ob ustanovitvi. Dolg seznam predstavnikov družbene elite, gospodarstvenikov, kulturnikov, znanstvenikov in drugih vplivnežev, ki so se zbrali na ustanovnem srečanju v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, se je v tem času povsem skrčil. 

Forum 21 postaja vse bolj »zombi« društvo, na njegova srečanja prihaja samo še peščica ljudi. Cvetober direktorjev največjih slovenskih podjetij, denimo, je danes povsem drugačen. Časi Miloša Kovačiča (Krka), Janeza Bohoriča (Sava), Toneta Turnška (Pivovarna Laško), Janka Kosmine (Istrabenz), Bineta Kordeža (Merkur) … so že zdavnaj minili, na dogodkih Foruma 21 lahko danes srečamo samo še Stojana Petriča (Kolektor), Janeza Škrabca (Riko) in Sandija Češka (Studio Moderna). Stalnica ves ta čas je ostal tudi nekdanji »boss« Mercatorja, ljubljanski šerif Zoran Janković. Forum 21 je iz leta v leto manj vplivna druščina, pomemben del njegove moči so prevzela druga omrežja. Na sceno so prišli novi igralci, pripadniki mlajše garde. 

Milan Kučan ni več alfa in omega, velik del njegove zakulisne moči je v rokah Gregorja Golobiča, Boruta Jamnika, Francija Zavrla, Mateja Narata in še nekaterih drugi vplivnežev slovenskega zakulisja. Tudi na politični desnici, ne samo levici. 

UVODNIK V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

loading...
Loading...