državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Andrej M. Poznič: Samo čakam, kdaj bo sodnica, ki je obsodila Janeza Janšo napredovala.

Deli na:
Andrej M. Poznič: Samo čakam, kdaj bo sodnica, ki je obsodila Janeza Janšo napredovala.

Dr. Andrej M. Poznič: Mediji tudi ne pišejo nič kritičnega o sodstvu. Pravzaprav ga hočejo spremeniti v »sveto kravo«, o katerem smemo državljani govoriti »samo dobro«. A »samo dobro« naj bi se govorilo le o mrtvih, torej bi bilo po tej logiki naše sodstvo mrtvo… Nič nam ne povedo o sodnikih, ki v imenu ljudstva kršijo človekove pravice, zapirajo nedolžne ali privilegirajo ljudi bivšega režima, ki nenavadno hitro pridejo do prve obravnave in se skrivajo za anonimnostjo, kakor bi se sramovali svojih lastnih odločitev.

Nihče še ni vrgel v javnost predloga, da bi sodniku, ki se mu dokaže kršenje človekovih pravic, npr. na ESČP, odvzelo mandat ali da bi onega, ki mu višja instanca neprestano »popravlja« sodbe, odslovilo iz službe, ker povzroča škodo državljanom in pravosodju. Da o tistih, ki častijo in malikujejo simbole totalitarnih režimov, pa čeprav na kakšnih zabavah, niti ne izgubljamo besed (o stanju duha med sodniki priča, da oni ne »vidijo« nič spornega v takem malikovalstvu). V zadnjem času pa se razkriva tudi, da je sodstvo prepleteno z osebnimi in družinskimi vezmi. Očka tožilec, hči sodnica, itd.. Oba zvesta služabnika preteklosti.

Po tem vzorcu je sestavljeno naše sodstvo, a o tem ‘krivosodju’ v medijih niti besedice. Zato državljani še vedno nekritično in povsem v skladu z medijskim pranjem možganov gledajo na političnega zapornika, ki mu niso dokazali krivde, ampak so ga na podlagi namigov o zločinu, ki v zakoniku niti ne obstaja, dali lepo na hladno. In zdaj molčijo ti mediji o vsem, kar se dogaja vsak dan pred sodiščem v Ljubljani. Samo čakam, kdaj bo sodnica, ki je obsodila Janeza Janšo napredovala. Potem bo slika povsem jasna …

Radio Ognjišče