Revija Reporter
Tiskana

Tržaške lovke so ugrabile slovensko ekonomijo, medije in politiko

Rado Pezdir

28. okt. 2016 17:59 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Do popolnosti razkrivamo, kako so tržaške lovke ugrabile slovensko ekonomijo, medije in politiko - A te tržaške lovke niso rdeče barve, ampak barve denarja, in to ni zgodba iz davne preteklosti, ampak naše sedanjosti.

»Tisto so same laži, laži in laži,« tako je nekoč prvi človek Saftija Darij Zuppin odgovoril na vprašanje novinarja tržaškega Primorskega dnevnika (nedelja, 23. 10.), kaj lahko reče o trditvah, ki jih na podlagi arhivske dokumentacije že dobro leto objavljam v tej reviji.

Zuppinov odgovor je del vehementne tradicije rdečih baronov in ni daleč od tistega, ki ga je letos poleti zapisal Milan Kučan, ko je napovedal tožbo zoper avtorja tega članka, saj naj bi ga neupravičeno povezoval s igralniškimi posli, v katerih so se srečali italijanski mafijci in slovenska Služba državne varnosti (SDV).

V tiskani izdaji Reporterja več o tem, kako se je prek offshore centrov vrnil denar v slovensko tranzicijo in rodil tranzicijske zmagovalce; kako so se udbovci in njihovi sodelavci pripravili na padec komunizma; kako so se bohotila podjetja, ki so jih ustanavljali v davčnih oazah; kako pred našimi očmi poteka tajkunska tranzicija in regeneracija mreže.