evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Tiskana

Pralnica denarja: Po Balkanu sledi pustili slovenski tajkuni in lobisti

Deli na:
Pralnica denarja: Po Balkanu sledi pustili slovenski tajkuni in lobisti

Deset dni pred odmevnimi aretacijami vpletenih v afero TEŠ 6, takrat so preiskovalci pridržali nekdanjega direktorja Uroša Rotnika, finančnika Bogdana Pušnika in davčnega svetovalca Darka Končana, se je v Bosni in Hercegovini končala operacija Gibraltar. Obema zadevama je skupno to, da naj bi posamezniki prali denar na relaciji Slovenija–Bosna in Hercegovina (BiH), vendar so bosanski mediji ob operaciji Gibraltar izrazili začudenje, da so preiskovalci spregledali zagrebški Digitel. Tam pa sta sledi pustila tajkun Bojan Petan in agencija Pristop.

Uroš Rotnik, ki ostaja v priporu, je po poročanju časnika Finance med letoma 2007 in 2011 razpolagal s približno štirimi milijoni evrov gotovine, to naj bi organi pregona odkrili med pregledom njegovega premoženja. Po njegovih besedah naj bi večino denarja ob pomoči podjetnika iz hrvaškega Osijeka zaslužil s trgovanjem z delnicami na Hrvaškem in BiH.

V tiskani izdaji in v Trafiki za tablične računalnike več o nemogočih Rotnikovih trditvah, da je s trgovanjem z delnicami zaslužil milijone; o mreži vpletenih, ki sega od Slovenije bo Bosne in Hercegovine; o vlogi Bojana Petana pri sumljivih poslih; o čudnih naključjih, ki s TEŠ 6 in Rotnikom povežejo tudi Bojana Petana.