evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Tiskana

Desnica: V političnem smislu o pomladnem polu ni več mogoče govoriti

Deli na:
Desnica: V političnem smislu o pomladnem polu ni več mogoče govoriti

Položaj v Sloveniji postaja vse preveč kočljiv, da bi se celotna ozaveščeno demokratična stran smela kratko malo izogibati odkritemu pogovoru o (ne)zadostnosti lastne strankarske ponudbe, nam je dejal eden od naših sogovornikov iz civilne družbe. Drugi je prepričan, da se je čas strateške naslonitve širše desnosredinske civilne družbe na eno stranko (ali stranke nasploh) iztekel.  Žogica je v tem trenutku predvsem pri SDS, poudarja naš tretji sogovornik.

Žogica je predvsem pri SDS, a dokler je Janez Janša v zaporu, SDS ne bo mogla začeti odprte in sproščene razprave o svoji prihodnosti in prenovi vodstva in s tem tudi modernizaciji lastnega diskurza, predvsem pa svojega načina političnega delovanja. Četrti sogovornik računa na iniciative v civilni družbi, ki nočejo biti povezane z institucionalizirano politiko, se pa kljub temu želijo kot aktivni državljani ukvarjati z javnimi zadevami, s strateškim razmislekom o razvoju države in z oblikovanjem razvojnih usmeritev.

V tiskani izdaji in v Trafiki za tablične računalnike več o tem, zakaj v političnem smislu o pomladnem polu ni več mogoče govoriti; zakaj so trenutne politične razmere so hkrati dobro gojišče za razcvet latentno vseskozi tlečih zamer, predvsem med nekdanjimi krščanskimi demokrati in Janšo; o težavah z jedrnimi desnosredinskimi volivci; zakaj je zagata SDS zagata celotne »desnice«.