duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

Milan Krek, tiskovna konferenca Svet24.si

Kacin se je brez pooblastila opravičil v imenu ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

doroteja33 Njena.si

Ljubezen po domače: Kaj se je zgodilo z Dorotejo?

Svet

Zverinsko skupinsko posiljevanje 15-letnice: najstniška tolpa se je leto dni znašala nad nesrečnico

Deli na:
Zverinsko skupinsko posiljevanje 15-letnice: najstniška tolpa se je leto dni znašala nad nesrečnico

Ubožica je prehudo trpela (simbolična slika). - Foto: arhiv

Hrvaška policija je kazensko ovadila sedem fantov, starih med 17 in 19 let, ker so v letu dni večkrat skupinsko posilili 15-letnico v kraju blizu Zadra. Na Hrvaškem so osupli zaradi zločina kot tudi zaradi ravnanja sodišča v Zadru, ki je vsem osumljencem minuli konec tedna dovolilo, da se branijo s prostosti.

Kaznivo dejanje so prvič storili avgusta lani, ko je bila 15-letnica na domači zabavi z več najstniki, med katerimi je bil tudi njen bivši fant. Dekle so trije osumljenci začeli spolno nadlegovati, zaklenili so jo v sobo, 19-letnik pa jo je spolno zlorabil, danes poroča Slobodna Dalmacija.

Splitski časnik dodaja, da so posilstvo posneli z mobilnim telefonom, posnetek so uporabili, da so dekle izsiljevali za nadaljnje spolne odnose. Ker je odnose zavrnila, so ji grozili, da bodo posnetke predvajali njenim staršem in prijateljem. V letu dni so dekle skupno posilili najmanj šestkrat. V enem primeru sta bila posiljevalca dva, v ostalih primerih trije ali štirje, nikoli pa vseh sedem, poroča časnik, ki se sklicuje na policijske vire.

Julija letos je dekle napovedalo, da bo vse prijavila policiji. Nato jo je bivši fant, ki je prav tako sodeloval pri posilstvih, brutalno pretepel in ji znova zagrozil, naj nikomur nič ne pove, je danes poročal Večernji list.

Kot dodaja, se je dekle pred kratkim obrnilo na šolsko psihologinjo, ta pa je obvestila center za socialno delo. Z vsem so seznanili policijo, ki je našla sporne posnetke na mobilnih telefonih fantov ter prejšnji petek sedmerico tudi prijela. Nekateri so na policiji priznali dejanja. Potem ko so jih kazensko ovadili, pa so bili tudi policisti presenečeni, da je sodnik sedmerico izpustil in jim dovolil, da se bodo lahko branili s prostosti.Medtem ko so sedmerico zasliševali na policijski postaji v Zadru, so pred postajo protestirali njihovi starši in sorodniki. Obtožili so žrtev, da je s svojim obnašanjem dala povod za vrsto skupinskih posilstev, še navaja Slobodna Dalmacija.

Časnik poudarja, da so osumljenci vsi po vrsti sinovi vplivnih staršev, katerih moč se je pokazala tudi z odločitvijo sodnika, da izpusti osumljence na prostost kljub številnim nedvoumnim dokazom o vpletenosti v zločin ter hitrem posredovanju policije in državnega odvetništva.

Večina prebivalcev kraja, kjer so se zgodila posilstva, je pretresena zaradi zločina in tudi zaradi dejstva, so so osumljence izpustili na prostost, čeprav jih večina živi v istem kraju kot žrtev. Sodnik je zgolj prepovedal osumljencem, da bi se približali žrtvi.

Hrvaška časnika spominjata na podoben primer pred šestimi leti, prav tako na območju Zadra, ko je pet fantov, tudi dva mladoletna, na plaži skupinsko posililo 17-letnico. Storilci so bili obsojeni na zaporne kazni od enega do malo manj kot pet let zapora.

loading...
Loading...