Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zloglasni Jeffrey Epstein naj bi na svojih zasebnih otokih trgoval s spolnimi sužnjami

Deli na:
Zloglasni Jeffrey Epstein naj bi na svojih zasebnih otokih trgoval s spolnimi sužnjami

Jeffrey Epstein leta 2015. - Foto: Profimedia

Na Deviških otokov je bila v sredo v imenu vlade vložena tožba proti zapuščini pokojnega bogataša Jeffreyja Epsteina, ki je dva svoja otoka v zasebni lasti izkoriščal za trgovanje s spolnimi sužnjami in spolne zlorabe. Tožba, ki zahteva več sto milijonov dolarjev odškodnine, razkriva nove podrobnosti o Epsteinovih kriminalnih dejavnostih.

Tožba trdi, da je Epstein s svojimi sodelavci od leta 2001 do leta 2008 vozil mladoletna dekleta iz tujine, stara med 12 do 17 let, na svoj otok Little St. James, kjer jih je spolno zlorabljal.

Da bi prikril svoje kriminalne dejavnosti, je kupil še sosednji otok Great St. James. Vrednost obeh otokov je ocenjena na 86 milijonov dolarjev. Epsteinovo zapuščino nadzira poseben sklad, ki ima sedež na Deviških otokih, v njem pa naj bi bilo za okrog 577 milijonov dolarjev premoženja.

"Tožba govori sama zase in kaže na vzorec trgovine z ljudmi, spolne zlorabe in prisilnega dela mladih deklet in otrok," je izjavila pravosodna ministrica Deviških otokov Denise George.



Epstein je po aretaciji avgusta lani umrl v newyorškem zaporu, preiskava pa je ugotovila samomor, čeprav teorij zarote ne manjka. Epsteinovi uslužbenci in sodelavci naj bi tudi po njegovi smrti nadaljevali s prikrivanjem vseh razsežnosti kriminalnih dejanj.

Tožba med drugim omenja primer 15-letnega dekleta, ki se je skušala rešiti s plavanjem, vendar so jo ujeli in vrnili v ujetništvo. Opisuje tudi primer najstnice, ki je mislila, da bo opravljala delo maserke, nakar so jo silili v spolno občevanje. Temu se je uprla in skušala pobegniti, vendar so jo našli in ji zagrozili z nasiljem, če ne bo sodelovala.

"Obnašanje Epsteina in njegovih sodelavcev je šokiralo vest in izdalo najgloblja načela in zakone Deviških otokov. Deviški otoki niso in ne bodo nikoli varno zavetišče za trgovino z ljudmi ali spolno izkoriščanje," je še zagotovila ministrica Denise George.