Tanja Ribič 1 Odkrito.si

Družina Tanje Ribič zaradi Đura v šoku!

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 19. aprila

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

tovornjak, delovni stroj, šmarje-sap Svet24.si

FOTO: To je prizorišče včerajšnje nesreče na ...

liridi, nebo, meteorji, meteorski dež, vrh hatu Svet24.si

Ne zamudite prvega letošnjega meteorskega dežja

kolsek natalija 16_1 100 Njena.si

Bi jo prepoznali? Natalija Kolšek v povsem ...

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

Svet

Ženska s psihičnimi težavami zanetila požar, v katerem je umrlo 10 ljudi

Deli na:
Ženska s psihičnimi težavami zanetila požar, v katerem je umrlo 10 ljudi

Foto: Profimedia - Goreti je začelo v drugem nadstropju, požar pa se je hitro razširil po stavbi v premožni pariški četrti.

Francosko tožilstvo je za požar v stanovanjskem poslopju v bogati četrti Pariza, ki je v torek terjal deset smrtih žrtev, obtožilo žensko z zgodovino psihičnih težav, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Žensko, ki je živela v omenjeni stolpnici in je trenutno v psihiatrični oskrbi, obtožnica bremeni požiga s posledico smrti.

Torkov požar stolpnice v bogatem 16. okrožju je bil najbolj smrtonosen požar v francoski prestolnici po letu 2005, poroča AFP. Poleg 10 smrtnih žrtev so ognjeni zublji poškodovali še 30 ljudi.

Osumljenka je stara nekaj čez 40 let in je živela v stolpnici, v preteklem desetletju pa je bila večkrat na psihiatričnem zdravljenju. Kot je dejal tožilec Remy Heitz, je osumljenka psihiatrično bolnišnico zapustila šest dni pred požigom, potem ko je zdravnik po njenem 12-dnevnem bivanju v ustanovi ocenil, da je primerna za odpust.

Ženska je imela po poročanju AFP več nesoglasij s sosedom, ki je bil gasilec. Nazadnje naj bi se po podatkih pariške policije sprla tik preden je v stolpnici zagorelo. Policisti so še sporočili, da je bila ženska ob aretaciji vinjena in je požar poskušala zanetiti tudi v policijskem vozilu.

Po poročanju AFP gre sicer za staro znanko policije, med drugim so jo obravnavali zaradi škode, povzročene s požarom, a nikoli ni bila obsojena.

Loading...