dreamstime_m_103868112 Odkrito.si

KONOPLJA - RASTLINA PRIHODNOSTI

Antonio Brasco, pogreb Svet24.si

FOTO: Antonio je pričakoval prazno cerkev, a se ...

čuječnost Svet24.si

Dokazano, kako čuječnost ubije stres

gozdarstvo Svet24.si

Gozdovi so pred klimatskimi izzivi, vendar smo na ...

Peter Fonda Svet24.si

Umrl je hollywoodski velikan, nikoli več ne bo ...

ana maria mitic 7 Njena.si

Ana Maria Mitič pokazala svojo družino

ines in denis Njena.si

Denisova kandidatka vroča spletna mačka

Svet

Že več kot 200 smrtnih žrtev monsuna v južni Aziji

Deli na:
Že več kot 200 smrtnih žrtev monsuna v južni Aziji

Foto: STA - Monsunsko deževje, ki traja od junija do septembra, vsako leto povzroči poplave in zemeljske plazove.

Monsunsko deževje na jugu Azije je po zadnjih podatkih zahtevalo že več kot 200 smrtnih žrtev, več milijonov ljudi so morali zaradi poplav, zemeljskih plazov in porušenja stavb evakuirati. Največ smrtnih žrtev je deževje zahtevalo v Indiji in Nepalu, kjer je skupno umrlo najmanj 178 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V sedmih indijskih zveznih državah je v monsunskem obdobju umrlo najmanj 95 ljudi. Najhuje je v zvezni država Asam na severovzhodu, kjer so poplave prizadele več kot pet milijonov ljudi. Sledi zvezna država Bihar, kjer je brez strehe nad glavo ostalo 2,6 milijona ljudi.

V indijski finančni metropoli Mumbai se je zaradi poplav med drugim porušila štirinadstropna stavba, zaradi česar je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 13 ljudi. Iskanje morebitnih preživelih se sicer nadaljuje. Po navedbah uradnih predstavnikov, naj bi bili pod ruševinami še dva do trije ljudje. Pričakujejo, da se bo reševalna operacija končala kmalu.

V sosednjem Nepalu je doslej umrlo 83 ljudi, še 35 jih pogrešajo. Iz Bangladeša poročajo o 30 smrtnih žrtvah in več kot dveh milijonih ljudi, ki jih je prizadelo monsunsko deževje. V Pakistanu je umrlo osem ljudi. V Kašmirju, ki je pod upravljanem Pakistana, zaradi poplav pogrešajo 24 ljudi.

Loading...