peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Svet

Že več kot 200 smrtnih žrtev monsuna v južni Aziji

Deli na:
Že več kot 200 smrtnih žrtev monsuna v južni Aziji

Monsunsko deževje, ki traja od junija do septembra, vsako leto povzroči poplave in zemeljske plazove. - Foto: STA

Monsunsko deževje na jugu Azije je po zadnjih podatkih zahtevalo že več kot 200 smrtnih žrtev, več milijonov ljudi so morali zaradi poplav, zemeljskih plazov in porušenja stavb evakuirati. Največ smrtnih žrtev je deževje zahtevalo v Indiji in Nepalu, kjer je skupno umrlo najmanj 178 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V sedmih indijskih zveznih državah je v monsunskem obdobju umrlo najmanj 95 ljudi. Najhuje je v zvezni država Asam na severovzhodu, kjer so poplave prizadele več kot pet milijonov ljudi. Sledi zvezna država Bihar, kjer je brez strehe nad glavo ostalo 2,6 milijona ljudi.

V indijski finančni metropoli Mumbai se je zaradi poplav med drugim porušila štirinadstropna stavba, zaradi česar je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 13 ljudi. Iskanje morebitnih preživelih se sicer nadaljuje. Po navedbah uradnih predstavnikov, naj bi bili pod ruševinami še dva do trije ljudje. Pričakujejo, da se bo reševalna operacija končala kmalu.

V sosednjem Nepalu je doslej umrlo 83 ljudi, še 35 jih pogrešajo. Iz Bangladeša poročajo o 30 smrtnih žrtvah in več kot dveh milijonih ljudi, ki jih je prizadelo monsunsko deževje. V Pakistanu je umrlo osem ljudi. V Kašmirju, ki je pod upravljanem Pakistana, zaradi poplav pogrešajo 24 ljudi.

loading...
Loading...