alja Odkrito.si

Ali Alja obžaluje nastop v šovu Pop TV-ja?

pes, mačka Svet24.si

Ker bodo kupili novega psa, se bodo znebili ...

Eva Longoria, Jose Baston Svet24.si

Zvezdnica pri 43 postala mama

poslanci smc Svet24.si

54 poslancev bo vzelo slovo: kaj bodo delali ...

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

35737651_992094877635247_5110765294146551808_n Petisvet

Očesna joga za izostritev vida

tina maze Njena.si

Konec skrivanja Tine Maze

Svet

V Italiji plaz odnesel hišo s štiričlansko družino

Deli na:
V Italiji plaz odnesel hišo s štiričlansko družino

Foto: Arhiv Reporterja

Močno neurje je danes v Toskani v Italiji zahtevalo najmanj šest smrtnih žrtev, še tri ljudi pa pogrešajo.

Najhuje je bilo v Livornu, kjer je plaz odnesel hišo s štiričlansko družino, dva starša, njuno hčerko in njenega dedka, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Še ena oseba je umrla v bližnjem kraju Montenero, kjer so se sprožili številni zemeljski plazovi. En človek je sredi hudega neurja umrl v prometni nesreči, so sporočili italijanski gasilci.

Fotografije iz Livorna kažejo dramatične posledice neurja. Številne ulice so pod vodo. Po navedbah meteorologov je v samo štirih urah padlo 400 litrov dežja na kvadratni meter, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Italijanska civilna zaščita je za območje Toskane izdala oranžno opozorilo pred močnimi nalivi in neurji. Ta so se začela pojavljati ponoči na severu Italije in se nato razširila proti jugu.

V pokrajini je prišlo tudi do izpada oskrbe z elektriko, kar je med drugim povzročilo velike težave v železniškem prometu. Železniško postajo v Livornu so sicer tako ali tako morali zapreti, ker jo je poplavilo, več vlakov pa so morali preusmeriti, še poroča APA.

Neurje je presenetilo tudi številne turiste. V bližini Livorna so morali evakuirati celoten kamp.

Do poplav je prišlo tudi v Pisi, kjer so morali reševati štiri mlade ženske, ki so z avtomobilom obtičale v poplavljenem podvozu.

Obilne padavine pa so težave povzročile tudi v Rimu. Poplavilo je več ulic in najmanj šest postaj podzemne železnice, ki so jih morali zapreti, poroča APA. V večnem mestu so odpovedali tudi za danes načrtovani maraton.

Vremenska fronta naj bi se sicer še naprej pomikala proti jugu in vsaj do torka prinašala obilne padavine, napovedujejo meteorologi.

V glavni kmetijski organizaciji Coldretti so opozorili, da stanje poslabšujejo tudi posledice hude suše, ki je letos prizadela Italijo. Izsušena zemlja namreč ni sposobna vpiti velikih količin dežja.