Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Že drug strelski napad v ZDA v 24 urah: v Ohiu ubitih najmanj devet ljudi

Deli na:
Že drug strelski napad v ZDA v 24 urah: v Ohiu ubitih najmanj devet ljudi

Ranjenih naj bi bilo okoli 20 ljudi. - Foto: Twitter

Napadalec je danes v mestu Dayton v ameriški zvezni državi državi Ohio ubil najmanj devet ljudi, še 16 pa jih je ranil, je sporočila tamkajšnja policija. Ubit je bil tudi strelec, poročajo ameriški mediji.

Policija dogodek še preučuje. Sporočili so, da je do streljanja prišlo okoli 1. ure ponoči pred priljubljenim nočnim klubom v mestu.

Kot je medijem pojasnil načelnik tamkajšnje policije Matt Carper, je bil po dosedanjih ugotovitvah strelec en sam, ubit pa je bil v spopadu s policijo. Streljati je začel na ulici. Oborožen je bil s puško, izstrelil pa je več strelov. Njegovo identiteto še ugotavljajo, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dodal šef policije v Daytonu.

Carper je še potrdil, da je strelec ubil devet ljudi, še najmanj 16 pa ranil. Te so prepeljali v bolnišnico, njihovo zdravstveno stanje pa ni znano.

"K sreči smo imeli v neposredni okolici več policistov. Tako je streljanje potekalo zelo malo časa, zaradi česar smo imeli veliko srečo," je še ocenil Carper.


Do incidenta je prišlo le nekaj ur po strelskem napadu v teksaškem El Pasu, v katerem je strelec ubil 20 ljudi, še 26 pa jih je ranil.

Osumljeni 21-letnik Patrick Cruisus iz Dallasa, ki ga je policija aretirala brez izstreljenega strela, naj bi napad izvedel iz sovraštva do priseljencev. Po poročanju ameriških medijev na spletu objavil rasistični manifest poln sovraštva do priseljencev in ljubezni do morilca, ki je v Christchurchu v Novi Zelandiji letos pobil 51 ljudi.

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je svojo kampanjo leta 2016 začel z izrazi nestrpnosti do priseljencev iz Mehike, je strelski napad obsodil in napovedal polno podporo vlade pri preiskavi.

Do strelskega incidenta je prišlo tudi v Chicagu v zvezni državi Illinois. V bližini nekega parka je strelec iz avtomobila začel streljati v skupino ljudi. Sedem jih je ranil, od tega enega huje, je sporočila tamkajšnja policija.

Ozadje tega napada še preučujejo, prav tako še iščejo napadalca, poroča nemška tiskovna agencija dpa.