EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Sonja Plešnar Odkrito.si

Ljubezen po domače - Sonja se je zlomila!

maribor gw Ekipa24.si

Težavam pa kar NI IN NI VIDETI KONCA, ...

Svet

Tragedija v Montani: grizli iz šotora zvlekel žensko in jo pokončal

Deli na:
Tragedija v Montani: grizli iz šotora zvlekel žensko in jo pokončal

Medved grizli. - Foto: Profimedia

Približno 180 kilogramov težak medved vrste grizli je v ameriški zvezni državi Montana sredi noči iz šotora zvlekel žensko in jo ubil, še preden je prijateljema nesrečne 65-letne Leah Davis Lokan kosmatinca uspelo pregnati s pomočjo razpršila za odganjanje medvedov.

Lokanova iz Kalifornije je bila s prijatelji na daljšem kolesarskem popotovanju po naravi. Ustavili so se v mestecu Ovando v Montani in postavili šotore blizu lokalne pošte ter se odpravili spat. Medved jih je prvič prišel budit okoli tretje ure zjutraj v torek, a so ga pregnali.

Kot varnostni ukrep so vso hrano vzeli iz šotorov, jo na prostem zavarovali ter se odpravili nazaj spat. Medved se je čez dobro uro vrnil in napadel Lokanovo. Njena prijatelja sta poklicala nujno številko in kosmatinca poškropila z razpršilom. Uslužbenci urada za ribe, divje živali in naravne parke Montane so sporočili, da je isti medved isto noč še razdejal kokošnjak in pojedel osem kokoši.

Medveda so poleg tega posnele varnostne kamere pošte. V sredo so ga iskali ves dan tudi s pomočjo helikopterja, vendar ga do četrtka še niso našli. Nastavili so mu pasti, tiskovni predstavnik omenjenega urada Greg Lemon pa je zagotovil, da ga bodo usmrtili, ko ga najdejo. Če ga ujamejo v past, bodo pred usmrtitvijo najprej preverili njegov DNK, da ne bi usmrtili napačnega medveda.

Loading...