Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Že 28 potrjenih žrtev po zrušitvi stavbe v Miamiju: pogrešanih še 117 ljudi

Deli na:
Že 28 potrjenih žrtev po zrušitvi stavbe v Miamiju: pogrešanih še 117 ljudi

Posledice zrušenja stanovanjske stavbe v Miamiju. - Foto: Reuters

Reševalci so iz ruševin stanovanjske stavbe v predelu Miamija Surfside v ponedeljek potegnili še štiri trupla, število žrtev po delni zrušitvi stavbe 24. junija pa se je tako povzpelo na 28. Pogrešanih ostaja še 117 ljudi, nadaljevanje akcije iskanja in reševanja pa zdaj ogroža prvi orkan letošnje sezone Elsa, ki se približuje Floridi.

V ponedeljek zjutraj so strokovnjaki za eksplozivna sredstva nadzorovano porušili preostali del 12-nadstropne stanovanjske stavbe. To so morali storiti, ker je bil ostanek stavbe preveč nestabilen, da bi v okolici lahko varno nadaljevali z iskanjem in reševanjem.

Po nadzorovani zrušitvi so lahko hitro spet začeli z delom, ki poteka hitreje in pri katerem sodeluje več reševalcev kot doslej. Dobili so tudi dostop do prostorov, do katerih doslej niso mogli.

Ni sicer veliko upanja, da bi 12 dni po zrušitvi stavbe pod ruševinami še koga našli živega, vendar pa uradno še vedno gre za akcijo iskanja in reševanja.


Floridi se medtem približuje prvi orkan letošnje sezone v Atlantskem oceanu, ki so ga imenovali Elsa. V ponedeljek je Elsa prešla Kubo nedaleč od Havane kot orkan 1. kategorije z vetrovi do 85 kilometrov na uro.

Večina ljudi je ostala na svojih domovih, oblasti pa so z območij, kjer so grozile poplave, evakuirale 180.000 ljudi. Elsa je doslej na poti preko Karibov povzročila najmanj tri smrtne primere. Ena oseba je umrla v St. Luciji, dve osebi pa v Dominikanski republiki.

Elsa se pomika proti severozahodu s hitrostjo 20 kilometrov na uro, danes naj bi dosegla otočje Florida Keys na skrajnem jugu te ameriške zvezne države, nato pa se v sredo pomaknila naprej proti severovzhodu v Mehiški zaliv.

Miamiju bo tako najhujše prihranjeno, vendar pa neurje bo in zato so del poslopja v Surfsidu porušili nadzorovano. Zaradi neviht s strelami so morali v ponedeljek za nekaj ur v vsakem primeru prekiniti iskanje in reševanje.