krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Nadija Bičkova Svet24.si

Nadija Bičkova ima novega. Njen bivši naj bi bil...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

jansa urska volitve 2018 bobo Reporter.si

Razkrivamo: kje bo na volitvah kandidiral Janez ...

milan-krek Necenzurirano

Ne samo Zmago Jelinčič, tudi Milan Krek je ...

amou-haji Odkrito.si

Umil se ni že več kot 70 let

doncic 22 pm Ekipa24.si

BOMBASTIČNE NAPOVEDI iz Dallasa! Ti trije ...

Slovenija

Mazaški napad na SDS: stavbo popisali z "Orban d.o.o." in "janšizem, ne hvala"

Deli na:
Mazaški napad na SDS: stavbo popisali z "Orban d.o.o." in "janšizem, ne hvala"

Pred volitvami 2018 je prišel Janeza Janšo podpret madžarski premier Viktor Orban, vzornik evropske skrajne desnice. - Foto: Bobo

Neznanci so sedež mestnega odbora SDS v Celju popisali z žaljivimi zapisi, piše spletna Demokracija. Popisali so uradno tablo sedeža, vrata stavbe, okenske police pa tudi pločnik pred stavbo. Odbor je o dogajanju obvestil policijo, dodaja portal.

Kot je razvidno iz objavljenih fotografij, so na tablo, ki označuje, da gre za sedež lokalne SDS, ter na vrata zapisali Orban d.o.o., na okenske police pa Nočemo madžarske diktature. Na pločnik ob stavbi pa s kredo med drugim "janšizem, ne hvala". Označili so jih tudi s fašisti.

Napise je opazila danes zgodaj popoldne mimoidoča, predsednik odbora - po navedbah spletne strani SDS ga vodi Leon Podlinšek - pa je obvestil policijo, saj meni, da bi neodziv na vandalizem le opogumil storilce. V SDS Celje po pisanju portala tudi vidijo namen "njihovih političnih nasprotnikov, da ustrahujejo člane lokalne SDS, zato pričakujejo, da se bo policija resno in hitro lotila preiskave tega kaznivega dejanja".