Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zdaj tudi Kanadčani trdijo, da je ukrajinsko letalo nad Teheranom sestrelil Iran

Deli na:
Zdaj tudi Kanadčani trdijo, da je ukrajinsko letalo nad Teheranom sestrelil Iran

Posledice letalske nesreče v Iranu. - Foto: Reuters (NE UPORABLJAJ!!!)

Kanadski premier Justin Trudeau je na novinarski konferenci v Ottawi dejal, da imajo obveščevalne dokaze o tem, da je ukrajinsko letalo v sredo zjutraj nad Teheranom sestrelila iranska protizračna raketa, najverjetneje pomotoma. V strmoglavljenju potniškega letala je umrlo 176 ljudi, med njimi 63 kanadskih državljanov.

"Imamo obveščevalne dokaze iz številnih virov, med njimi lastnih in zavezniških. Dokazi kažejo, da je bilo letalo sestreljeno z iransko raketo zemlja-zrak. To je bilo morda nenamerno. Nove informacije potrjujejo potrebo po temeljiti preiskavi zadeve," je dejal Trudeau in dodal, da njegova vlada ne bo dala miru, dokler zadevi ne pridejo do dna.

Kanadski premier je omenil tudi, da mu je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski povedal, da bo Iran dovolil vstop v državo ukrajinskim preiskovalcem. Na krovu letala je bilo tudi 11 Ukrajincev, večinoma pa Iranci.

Da naj bi letalo pomotoma sestrelili Iranci, so pred tem včeraj poročali že ameriški mediji, ki so navajali ameriške uradnike. Sum v to možnost je posredno izrazil tudi predsednik ZDA Donald Trump.

Ukrajinsko potniško letalo je strmoglavilo kmalu po vzletu s teheranskega letališča nekaj ur po iranskih raketnih napadih na ameriške in koalicijske sile v Iraku, kar je bil povračilni udarec za ameriško usmrtitev poveljnika elitnih enot iranske revolucionarne garde Al Kuds generala Kasema Solejmanija pretekli petek v Bagdadu.