sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

2021-03-04 15.18.14 Necenzurirano

Die Presse o "slovenskem bolniku": v Bruslju ...

MasterChef_sodniki Njena.si

MasterChef se na male ekrane vrača prej, kot smo ...

Elçin Afacan Njena.si

Ko potrka Ljubezen: Melek odsotna, ker je zbolela ...

Svet

Zasužnjevalca iz Londona naj bi bila bivša maoista

Deli na:
Zasužnjevalca iz Londona naj bi bila bivša maoista

Foto: Reuters

Par iz Londona, ki je imel 30 let v suženjstvu tri ženske, sta bila bivša maoista, danes poročajo britanski mediji. Aravindan Balakrishnan in njegova danes 67-letna soproga Chanda sta bila po poročanju britanske medije mreže BBC v 70. letih minulega stoletja vodilna člana spominskega centra Mao Zedong v londonski četrti Brixton.

Po pisanju britanskega časnika The Guardian, ki ga povzema nemška tiskovna agencija dpa, naj bi bil danes 73-letni Aravindan v 70. letih minulega stoletja visoki predstavnik angleške komunistične partije, kasneje pa naj bi ustanovil lastno maoistično skupino. Policija omenjenih navedb še ni komentirala.

Britanska policija je minuli četrtek v hiši v Londonu aretirala par zaradi suma, da sta vpletena v prisilno delo in suženjstvo. 69-letno Malezijko, 57-letno Irko in 30-letno Britanko - slednja naj bi v suženjstvu preživela vse svoje življenje - so rešili minuli mesec.

30-letna Britanka naj bi imela rojstni list, ostalih osebnih dokumentov pa ne. Po poročanju časnika Daily Mail naj bi v osmih letih svojemu sosedu napisala več kot 200 strastnih pisem in pesmi. V enem od pisem naj bi zapisala, da se počuti "ujeta kot muha v pajkovi mreži" in opisala "grozljivo trpljenje", še poroča BBC.

Loading...