franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Britanec v Makedoniji najverjetneje ni umrl zaradi ebole, ampak se je zastrupil z alkoholom

Deli na:
Britanec v Makedoniji najverjetneje ni umrl zaradi ebole, ampak se je zastrupil z alkoholom

Foto: Reuters

Britanski državljan, ki je v četrtek umrl na infekcijski kliniki v Skopju, najverjetneje ni umrl zaradi ebole, temveč zaradi zapletov, ki so nastali zaradi zastrupitve z alkoholom, danes poročajo makedonski mediji.

Po navedbah makedonskih virov je bil pokojni britanski državljan, ki je bil na službeni poti v Skopju, nazadnje v Afriki pred tremi leti na obisku pri sestri v Tanzaniji, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Zdravniki domnevajo, da je umrl zaradi zapletov, ki so nastali zaradi zaužitja prevelike količine alkohola. Že v četrtek so britanske oblasti sporočile, da je majhna verjetnost, da bi moški umrl za ebolo, čeprav so bili simptomi podobni.

58-letni britanski državljan je v Makedonijo prispel 2. oktobra, zadnje tri dni pred smrtjo pa je imel stalne bolečine v trebuhu, vendar ni poiskal zdravniške pomoči. V četrtek popoldne se je njegovo stanje poslabšalo in je bil hitro prepeljan na kliniko, kjer je umrl.

Pristojni so zaradi nekaterih simptomov posumili, da bi šlo lahko za ebolo, zato so takoj sprejeli ustrezne varnostne ukrepe. Vzorce krvi in tkiva preminulega Britanca so poslali na preiskave v Frankfurt, izvide pričakujejo v soboto popoldne.

25 oseb, ki so bile v hotelu, v katerem je bival Britanec, je v karanteni. V bolnišnici je v izolaciji še deset oseb, med njimi tudi zdravstveno osebje, ki je bilo v stiku z Britancem.