profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zaradi pomanjkanja goriva številni Britanci delajo od doma

Deli na:
Zaradi pomanjkanja goriva številni Britanci delajo od doma

Foto: Reuters

Eden izmed šestih ljudi v Veliki Britaniji dela od doma, saj ne more kupiti dovolj goriva za prevoz na delo, kaže nova raziskava, ki jo povzema nemška tiskovna agencija dpa. Potem ko je po državi vladalo panično kupovanje goriva, so se številni delavci soočali z dolgimi vrstami, zaprtimi bencinskimi črpalkami ali praznimi rezervoarji.

Anketa med skoraj 450 odraslimi osebami, ki jo je opravilo kadrovsko podjetje Randstad, je razkrila, da gre ena izmed šestih vprašanih oseb v službo lahko le, če uporabi javni prevoz, kolo ali pa se v službo odpravi peš.

Eden izmed 20 vprašanih pa je odgovoril, da je v službene prostore odšel, da je se izognil še višjemu plačilu ogrevanja svojega doma, potem ko so se cene energentov močno podražile.

"Čeprav smo trdo delali, da smo svojim zaposlenim zagotovili dovolj svobode pri prilagajanju dela v pisarni in od doma, pa bodo vedno na to vplivali dejavniki, na katere ni moč vplivati, pa naj gre za zelo slabo vreme ali v tem primeru nepričakovano pomanjkanje goriva," je dejal Graham Trevor iz Randstada.

Ob tem je dodal, da bi morali zaposlenim zagotoviti, da imajo vse potrebno, da lahko učinkovito delajo od doma, če pride do tega.

Zaradi brexita so mnogi tuji vozniki morali zapustiti Veliko Britanijo, kar je prizadelo različne sektorje, od prehranskega do gradbenega. Številni vozniki v državi so namreč prihajali iz vzhodne Evrope in jim nova migrantska politika ni šla na roko. Številni pa so se v domače države vrnili tudi zaradi zdravstvene krize, ki jo je povzročil covid-19, zato se je na britanskih bencinskih črpalkah pojavilo veliko pomanjkanje goriva, na pomoč je priskočila tudi vojska.