IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Svet

Zaradi niza okrutnih umorov, ki so jih zagrešili migranti, Avstrijci v zaostritev azilne zakonodaje

Deli na:
Zaradi niza okrutnih umorov, ki so jih zagrešili migranti, Avstrijci v zaostritev azilne zakonodaje

Foto: Profimedia - Fotografija je simbolična.

Naša severna soseda Avstrija je od 1. januarja letos v samo osmih dnevih doživela štiri krvave napade, ki so terjali smrtne žrtve med ženskami. Kar tri od štirih umorov žensk so zagrešili priseljenci.

Zaradi teh napadov je avstrijski notranji minister Herbert Kickl (FPÖ) že napovedal zaostritev azilne zakonodaje. Kickl pričakuje, da se bodo z zaostritvijo azilne zakonodaje strinjale vse avstrijske stranke in ženske organizacije, piše Kronen Zeitung.

Tako Kickl med drugim predlaga vračanje sirskih prosilcev za azil v Sirijo, saj vojna tam ne poteka več na celotnem ozemlju in so veliki deli države varni.  

Avstrijsko notranje ministrstvo tudi načrtuje spremembo azilne zakonodaje, ki bo omogočala lažji odvzem statusa prosilca za azil nasilnim migrantom. Do zdaj je bil odvzem statusa mogoč v primeru hujših kaznivih dejanj, kot je umor, Kickl pa predlaga tudi odvzem statusa v primeru manjših deliktov.

Kicklove predloge o zaostritvi azilne zakonodaje je že podprl avstrijski kancler Sebastian Kurz (ÖVP). »Prosilci za azil, ki zagrešijo kazniva dejanja, morajo biti izgnani iz Avstrije, in sicer čim hitreje in ne glede na to, od kje prihajajo,« je poudaril.Za Kurza je zdajšnja ureditev, ki predvideva izgon le v primeru hujših kaznivih dejanj, zelo problematična in je v nasprotju tako z zdravim razumom kot s pričakovanji Avstrijcev.

Eden od zgoraj omenjenih napadov se je zgodil v Dunajskem Novem mestu (Wiener Neustadt), v katerem je 19-letni sirski prosilec za azil Yazan A. zadavil svoje nekdanje dekle, 16-letno domačinko Manuelo K.

V drugem napadu je v kraju Amstetten 37-letni moški turških korenin Senol D. z nožem umoril svojo 40-letno ženo Aurelio S. Senol, ki je avstrijski policiji znan kot islamski fundamentalist, je svojo ženo umoril s kuhinjskim nožem v njunem domu in to vpričo treh od njunih štirih otrok. Senol je nesrečno Aurelio zabodel kar 38-krat.

V tretjem napadu, ki se je zgodil na glavni dunajski železniški postaj, je 21-letni Eyob B., ki je etiopskega rodu, z nožem do smrti zabodel svojo 25-letno sestro Eyerus E.

Loading...