Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zamerljiva igralka obtožena pošiljanja strupenih pisem Obami in Bloombergu

Deli na:
Zamerljiva igralka obtožena pošiljanja strupenih pisem Obami in Bloombergu

Foto: Reuters

Ameriško zvezno tožilstvo je včeraj v Texarkani v Teksasu proti 35-letni igralki Shannon Guess Richardson iz New Bostona, prav tako v Teksasu, vložilo obtožnico v treh točkah zaradi pošiljanja pisem s strupom ricin na naslov predsednika ZDA Baracka Obame in newyorškega župana Michaela Bloomberga.

Pisma je poslala okrog 20. maja, sedaj pa se sooča z dvema točkama obtožnice zaradi pošiljanja grozilne komunikacije in eno točko grožnje predsedniku ZDA. Pismo Obami so prestregli v poštnem objektu, kakor tudi pismo poslano v New York. Pismo poslano na naslov organizacije Župani proti nezakonitemu orožju pa je prišlo na naslov v Washingtonu, vendar ricin ni zastrupil nikogar.

Richardsonova je sama poklicala policijo in za pošiljanje pisem obtožila svojega moža Nathaniela Richardsona. Izkazalo se je, da ni tako dobra igralka, saj so policisti posumili v njeno zgodbo, jo dali na detektor laži, kjer se je zapletla. Po dodatnem zasliševanju je priznala, da je ona poslala pisma, vendar še vedno trdi, da jo je v to prisilil njen mož.

Richardsonovo bodo pregledali psihiatri, kar ji bo morda pomagalo pri zagovoru na sodišču, kjer ji za vsako od treh točk obtožnice grozi do pet let zapora. Motiv za dejanje naj bi bila jeza na moža, ki se je hotel lani ločiti od nje in to šele po letu dni poroke. Kasneje si je premislil, vendar pa je sedaj v začetku meseca le vložil prošnjo za ločitev.