Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zahteva za objavo popravka članka Analiza inštituta IFIMES: Janša v BiH nezakonito financira SDS iz Republike Srbske, v zameno za to pa podpira Milorada Dodika

Deli na:
Zahteva za objavo popravka članka Analiza inštituta IFIMES: Janša v BiH nezakonito financira SDS iz Republike Srbske, v zameno za to pa podpira Milorada Dodika

Milorad Dodik in Janez Janša - Foto: Twitter/Janez Janša

»Ilustrativen primer kriminala je Regionalni svet za sodelovanje (RCC) s sedežem v Sarajevu, ki je primer regionalnega kriminala pod vodstvom generalne sekretarke Majlinde Bregu, ki si prizadeva za drugi mandat na tem položaju, da bi nadaljevala kriminalno in koruptivne dejavnosti«.

Zgornja trditev je v celoti neresnična in posega v pavice in interese naših strank. Za zapisano trditev ni nobene podlage, saj naši stranki ne izvajata nobenih koruptivnih dejavnosti in se zoper njiju ni nikoli vodil kazenski postopek. Ravno nasprotno, Regionalni svet za sodelovanje je organizacija, ki je sofinancirana s strani Evropske unije in se pod vodstvom ge. Majlinde Bregu še posebej zavzema za boj proti korupciji in večjo stopnjo transparentnosti.

Zapisana trditev zato še toliko bolj posega v čast in dobro ime naših strank, zato v skladu s 26. členom Zakona o medijih (»Zmed«) v imenu naših strank zahtevamo objavo popravka k članku z naslovom »Analiza inštituta IFIMES: Janša v BiH nezakonito financira SDS iz Republike Srbske, v zameno za to pa podpira Milorada Dodika«, kot sledi:

Regionalni svet za sodelovanje (RCC) in njegova generalna sekretarka, ga. Majlinda Bregu, odgovarjata na trditev v članku z naslovom »Analiza inštituta IFIMES: Janša v BiH nezakonito financira SDS iz Republike Srbske, v zameno za to pa podpira Milorada Dodika«, objavljenem na spletni strani Reporter.sidne 26.1.2023, kjer je avtor zapisal naslednje:

»Ilustrativen primer kriminala je Regionalni svet za sodelovanje (RCC) s sedežem v Sarajevu, ki je primer regionalnega kriminala pod vodstvom generalne sekretarke Majlinde Bregu, ki si prizadeva za drug mandat na tem položaju, da bi nadaljevala kriminalno koruptivne dejavnosti.«

Regionalni svet za sodelovanje in njegova generalna sekretarka, ga. Majlinda Bregu, ostro zavračata zapisane obtožbe in poudarjata, da je zgoraj navedena izjava popolnoma neresnična in brez kakršne koli podlage. Niti Regionalni svet za sodelovanje niti njegova generalna sekretarka, ga Majlinda Bregu, ne izvajata nobenih kriminalnih ali koruptivnih dejavnosti in zoper njiju se nikoli ni vodil kazenski postopek.

Majlinda Bregu, generalna sekretarka Regionalnega sveta za sodelovanje