Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zadolženi grški upokojenec se je ustrelil sredi Aten

Deli na:

V središču grškega glavnega mesta Atene se je danes ubil starejši moški. 77-letnik se je ustrelil v glavo na trgu Sintagma, žarišču protestov proti varčevalnim ukrepom tamkajšnje vlade. Pred samomorom naj bi po navedbah mimoidočih zakričal, da otrokom noče zapustiti dolgov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah policije, ki ni razkrila identitete moškega, se je 77-letnik ubil pred postajo podzemne železnice Sintagma okoli sto metrov pred grškim parlamentom. Tam so v preteklih dveh letih potekale demonstracije proti varčevalnim ukrepom, ki jih je grška vlada sprejela zaradi hude gospodarske krize.

V času samomora se je na trgu nahajalo veliko število ljudi in po besedah prič, ki jih navajajo mediji, je moški zaklical, da otrok noče zapustiti v dolgovih.

Po strelu je na prizorišče prihitel rešilec in moškega odpeljal v bližnjo bolnišnico, vendar je bil moški že mrtev, je sporočila policija. Po navedbah policije so že uvedli preiskavo o motivu samomora.

Zaradi gospodarske krize in ostrih varčevalnih ukrepov, ki so vodili tudi v naraščanje brezposelnosti in nižanje plač ter pokojnin, so v Grčiji sicer zaznali višjo stopnjo depresije med ljudmi in večje število samomorov. Povprečno število samomorov v Grčiji pa je sicer nižje od evropskega povprečja.

Že februarja je javna uslužbenka zagrozila, da bo skočila s stavbe javne službe za stanovanjsko politiko, potem ko je vlada zagrozila, da bo to v okviru varčevalnih ukrepov ukinila. Žensko so na koncu prepričali, da je načrt opustila.