sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Za ujete turške rudarje vse manj upanja

Deli na:
Za ujete turške rudarje vse manj upanja

Foto: Reuters

Za 18 turških rudarjev, ki so po nesreči v torek ostali ujeti 300 metrov pod površjem, je vse manj upanja. Potapljači so se sicer v premogovniku, ki ga je zalila voda, poskušali prebiti do njih, a so se zaradi slabih pogojev že kmalu vrnili. Premogovnik na jugozahodu Turčije je včeraj obiskal tudi turški predsednik Recep Tayyip Erdogan.

Kot je pojasnil minister za energijo Taner Yildiz, so potapljači vstopili v poplavljen premogovnik, a je bila vidljivost zelo slaba in zaradi lastne varnosti si niso upali spustiti več kot nekaj metrov.

"Vsak trenutek, ki mine, je slab za naše ujete delavce. Čas je proti nam. Z vsako minuto, ki gre mimo, je naše upanje manjše," je dejal v izjavi na turški televiziji.

Nesreča se je zgodila, ko je voda porušila stene jaška, ob čemer pa zaenkrat nihče ne zna pojasniti, kaj je povzročilo nabiranje vode. Po ocenah je premogovnik zalilo med 10 in 12 tonami vode. V času nesreče je bilo pod zemljo 34 rudarjev, 16 se je uspelo rešiti nepoškodovanim.

Premogovnik v provinci Karaman je včeraj obiskal tudi turški predsednik Erdogan. Ta je zaradi tragedije tudi odpovedal za včeraj predviden razkošen sprejem ob obletnici ustanovitve sodobne turške republike. "Ne bi bilo primerno, če bi v takem trenutku imeli sprejem," je Erdogan pojasnil novinarjem.