opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

daijel33 Njena.si

Danijel javno razkril, zakaj sta dvojčka postala ...

Svet

Delni izidi potrdili veliko zmago konservativne PiS na Poljskem

Deli na:
Delni izidi potrdili veliko zmago konservativne PiS na Poljskem

Poljaki so se danes odločili, da želijo nadaljevati s pozitivnimi spremembami in dobrim časom za Poljsko, je po objavi rezultatov vzporednih volitev ocenil premier Mateusz Morawiecki - Foto: Reuters

Vladajoča konservativna stranka Zakon in pravičnost je glede na delne izide na nedeljskih parlamentarnih volitvah na Poljskem osvojila 49,3 odstotka glasov. Daleč za njo je na drugem mestu opozicijska Državljanska koalicija (KO) z 22,3 odstotka podpore.

Za zdaj so preštete glasovnice z več kot 42 odstotkov volišč. V primerjavi z izidi vzporednih volitev je podpora PiS narasla za skoraj šest odstotnih točk, rezultat KO pa je slabši za pet odstotnih točk, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Demokratično levo zavezništvo (SLD), ki ga sestavljajo tri levičarske stranke, bo glede na delne izide tretja najmočnejša sila v parlamentu z 10,9 odstotka podpore.

V parlament sta se uvrstili še kmečka stranka PSL, ki je zbrala 9,8 odstotka glasov, in skrajno desna Konfederacija, ki je dobila 6,6 odstotka podpore.

Volilna komisija še ni posredovala podatkov o porazdelitvi sedežev v parlamentu, je pa pričakovati, da bo imela PiS absolutno večino v spodnjem domu, sejmu, poroča dpa.

Volilna udeležba je bila 61,1-odstotna.

loading...
Loading...