mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

matjaz kek slovenija mm Ekipa24.si

Slovenija ali Dinamo? POGODBA PODPISANA! Zdaj ni ...

Svet

Von der Leynova: To je "pandemija necepljenih"

Deli na:
Von der Leynova: To je "pandemija necepljenih"

Ursula von der Leyen - Foto: Profimedia

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes opozorila, da imamo v Evropski uniji opravka s "pandemijo necepljenih", zato je treba nadaljevati cepljenje. Pri tem je pomembno, da bolje razumemo, zakaj se ljudje ne cepijo, in jih bolje informirati, je dejala v današnji razpravi v Evropskem parlamentu v Strasbourgu.

"V prvi vrsti imamo opravka s pandemijo necepljenih. Zato ostaja naša prednostna naloga, da nadaljujemo cepljenje," je dejala von der Leynova v današnji razpravi, ki je bila posvečena sklepom oktobrskega vrha EU. Ena od osrednjih tem vrha je bila tudi pandemija covida-19.

Von der Leynova je opozorila na velike razlike v stopnji cepljenosti v Evropski uniji. "V nekaterih državah članicah je polno cepljenih le 29 odstotkov odraslih in v drugih več kot 92 odstotkov," je ponazorila.

"Bolje moramo razumeti, zakaj nekateri ljudje niso cepljeni," je še dejala in opozorila, da moramo odločneje pojasniti in informirati. Treba je iti "v vsako mesto in vsako vas" in ljudi prepričati, da se cepijo.

Von der Leynova je tudi izpostavila pomen poživitvenega odmerka cepiva proti covidu-19 za tiste, ki so že cepljeni. V EU je na voljo dovolj cepiva, je dejala, pri čemer je spomnila na dogovor o dobavi 1,8 milijarde odmerkov cepiva Pfizer/BioNTech, ki bo služilo kot temelj za cepljenje s poživitvenim odmerkom v EU kot tudi za cepljenje otrok in najstnikov.

Loading...