Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

"Vojni minister" IS Šišani v ameriškem bombardiranju hudo ranjen, a je še vedno živ

Deli na:
"Vojni minister" IS Šišani v ameriškem bombardiranju hudo ranjen, a je še vedno živ

Foto: YouTube

Visok poveljnik džihadistične skupine Islamska država (IS) Abu Omar al Šišani je bil v nedavnem napadu koalicijskih sil pod vodstvom ZDA v Siriji "hudo ranjen", ni pa bil ubit, kot se je ugibalo po napadu, je v sredo sporočil Sirski observatorij za človekove pravice.

Po navedbah observatorija, ki ima sedež v Veliki Britaniji in deluje na osnovi mreže informatorjev na sirskih tleh, je bil cilj napada 4. marca res konvoj džihadistov, pri čemer je bil Šišani v bombardiranju hudo ranjen, medtem ko so bili njegovi varnostniki ubiti. "Ni mrtev," je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP povedal direktor observatorija Rami Abdel Rahman.

Po njegovih besedah je bil Šišani iz province Hasake premeščen v bolnišnico v Raki, ki velja za glavno oporišče IS, kjer ga je zdravil džihadistični zdravnik evropskih korenin.

Koalicijska letala so 4. marca izvedla napad na mesto al Šadadi v osrednji Siriji. Tarča napada je bil Šišani, vendar pa takoj ni bilo jasno, ali je bil v napadu tudi ubit.

Šišani, znan tudi kot Omar Čečen, je v Washingtonu eden od najbolj iskanih vodij IS, ZDA pa so celo ponudile denarno nagrado v višini pet milijonov dolarjev za kakršno koli informacijo o njem.

Po navedbah Pentagona je Šišani znotraj Islamske države vselej zasedal visoke položaje, bil pa naj bi tudi "vojni minister".