pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Mediji: V zvezi z napadom v Franciji aretiran še drugi osumljenec

Deli na:
Mediji: V zvezi z napadom v Franciji aretiran še drugi osumljenec

Foto: Reuters

Francoske oblasti so v zvezi z današnjim napadom v plinarni blizu Lyona prijele še drugega osumljenca, poročajo lokalni mediji. V napadu v obratu v Saint-Quentin-Fallavieru je bil ubit en človek, najmanj dva sta bila ranjena. Policija je prvega osumljenca prijela kmalu po napadu.

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve, ki je takoj odpotoval na prizorišče napada, je sporočil, da je bil domnevni napadalec, 35-letni Yacine Salhi varnostnim službam znan že vrsto let, vendar nikoli ni bil kaznovan.

Kot je dejal, so varnostne službe dosje o osumljencu odprle 2006, bil pa naj bi povezan s salafističnim gibanjem.

Povedal je še, da so na prizorišču našli zastavo z arabskim napisom, ki ga še prevajajo. Žrtve, ki je bila "nizkotno obglavljena", še niso identificirali, je dodal Cazeneuve.

Francoski premier Manuel Valls je zaradi napada skrajšal turnejo po Južni Ameriki. "Islamski terorizem je znova udaril v Franciji," je dejal na novinarski konferenci v kolumbijski prestolnici Bogota. Dodal je, da bo po telefonu sodeloval na izrednem sestanku, ki ga je sklical predsednik Francois Hollande. Tudi Hollande se predčasno vrača v domovino z vrha EU v Bruslju.

Še vedno ni uradno znano, ali je bil napadalec eden ali sta bila dva. Po prvih informacijah je en napadalec z avtomobilom zapeljal v obrat v Saint-Quentin-Fallavieru in razstrelil več manjših eksplozivnih naprav. Po poročanju medijev se je avtomobil zaletel v cisterne s plinom in eksplodiral.

Blizu plinarne so našli obglavljeno truplo, storilec pa je glavo, prekrito z napisi v arabščini, obesil na ograjo tovarne.

Napad se je zgodil slabega pol leta po terorističnih napadih v Parizu in njegovi okolici, v katerih je bilo ubitih 17 ljudi.