Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

skiro Svet24.si

Če boste s skirojem prehitri, vam lahko izrečejo...

1_Lara_Goršek_Kos Svet24.si

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Svet

Vojna živcev s toulouškim morilcem se nadaljuje

Deli na:

V francoskem Toulousu se nadaljuje vojna živcev med policijo in Mohammedom Merahom, ki naj bi med 11. in 19. marcem ubil sedem ljudi. Policija nadaljuje pogajanja in si prizadeva, da bi ga prepričala v predajo, a Merah vztraja v svojem stanovanju, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Policija se že od srede zjutraj pogaja z Merahom, ki naj bi bil močno oborožen in naj bi bil povezan z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida, vendar ga niso prepričali v predajo. Odgovornost za napade je priznal, a izrazil obžalovanje, da ni bilo žrtev še več.

Policija je ponoči zato izklopila električno in plinsko napeljavo v poslopju, kamor se je Merah zatekel. Na območju je izklopila ulično razsvetljavo. Okoli poslopja je odjeknilo več eksplozij, s katerimi ga želijo prisiliti v vdajo. Na območje pa je policija napotila tudi okrepitve, še navaja AP.

Francoski notranji minister Claude Gueant je medtem podvomil, ali je Merah še živ. Kot je pojasnil v pogovoru za radio RTL, od srede zvečer z njim niso imeli nobenega stika, kljub temu pa oblasti upajo, da ga bodo ujele živega, poroča AP.

Po ministrovih besedah naj bi osumljenec še izjavil, da si želi umreti z orožjem v rokah. Iz stanovanja je bilo slišati dva strela, vendar ni znano, za kaj je šlo, je pojasnil Gueant, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

23-letni Merah je v ponedeljek pred judovsko šolo na jugu Francije ubil štiri ljudi, prejšnji teden pa je v dveh napadih ubil tri vojake. Vedno je streljal s skuterja.

Loading...