ženska Dobra karma

Odnos z mamo je pogosto najbolj boleč, ker je tak...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. julija

Janja Sluga Reporter.si

Lažniva novica Janševih portalov: Janja Sluga ne...

milan krek Svet24.si

Krekova dvoličnost: prej kritiziral, zdaj, ko je ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Četrtina članov DeSUS se je uprla Pivčevi

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

lukanamaria Njena.si

Anamaria ob obletnici: 'Luka je najboljši očka'

Svet

Vojna živcev s toulouškim morilcem se nadaljuje

Deli na:

V francoskem Toulousu se nadaljuje vojna živcev med policijo in Mohammedom Merahom, ki naj bi med 11. in 19. marcem ubil sedem ljudi. Policija nadaljuje pogajanja in si prizadeva, da bi ga prepričala v predajo, a Merah vztraja v svojem stanovanju, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Policija se že od srede zjutraj pogaja z Merahom, ki naj bi bil močno oborožen in naj bi bil povezan z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida, vendar ga niso prepričali v predajo. Odgovornost za napade je priznal, a izrazil obžalovanje, da ni bilo žrtev še več.

Policija je ponoči zato izklopila električno in plinsko napeljavo v poslopju, kamor se je Merah zatekel. Na območju je izklopila ulično razsvetljavo. Okoli poslopja je odjeknilo več eksplozij, s katerimi ga želijo prisiliti v vdajo. Na območje pa je policija napotila tudi okrepitve, še navaja AP.

Francoski notranji minister Claude Gueant je medtem podvomil, ali je Merah še živ. Kot je pojasnil v pogovoru za radio RTL, od srede zvečer z njim niso imeli nobenega stika, kljub temu pa oblasti upajo, da ga bodo ujele živega, poroča AP.

Po ministrovih besedah naj bi osumljenec še izjavil, da si želi umreti z orožjem v rokah. Iz stanovanja je bilo slišati dva strela, vendar ni znano, za kaj je šlo, je pojasnil Gueant, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

23-letni Merah je v ponedeljek pred judovsko šolo na jugu Francije ubil štiri ljudi, prejšnji teden pa je v dveh napadih ubil tri vojake. Vedno je streljal s skuterja.

Loading...