nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

VIDEO: Jezni Indijki pretepli moške, ki so ju nadlegovali

Deli na:
VIDEO: Jezni Indijki pretepli moške, ki so ju nadlegovali

Indijski sestri sta se prejšnji teden na avtobusu uprli trem moškim, ki so nadlegovali njiju in druge potnice, in jih pretepli s pestmi in pasovi. Dogajanje je z mobilnim telefonom posnela ena od potnic, posnetek je zaokrožil po internetu, sestri pa sta za junaški upor poželi številne pohvale, obeta se jima celo denarna nagrada.

Incident je v državi, kjer je spolno nadlegovanje žensk močno razširjeno, požel veliko pozornosti javnosti in medijev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sestri, stari 19 in 22 let, so v zvezni državi Haryana na severu Indije med vožnjo z avtobusom nadlegovali trije moški, ki so ju otipavali in dajali opolzke opazke. Ženskama je prekipelo in nadlegovalcev sta se lotili s pestmi in pasovi.

Dogajanje je z mobilnim telefonom posnela noseča potnica, posnetek pa je zaokrožil po spletu. Po pritisku javnosti je policija moške, ki so poleg sester na avtobusu nadlegovali tudi več drugih potnic, prijela v nedeljo.

V Indiji sta sestri za svoj upor nadlegovalcem poželi občudovanje javnosti in pohvale. Lokalne oblasti so napovedale, da bosta ženski za ravnanje, ki si ga lahko za zgled vzamejo tudi druge Indijke, prejeli po 31.000 rupij (nekaj več kot 400 evrov) nagrade.

Primer znova postavlja v središče pozornosti vprašanje spolnega nasilja nad ženskami v Indiji, potem ko so na državni ravni sprejeli vrsto ostrejših zakonov po smrti posiljene 23-letne študentke na avtobusu v New Delhiju decembra 2012. Kljub strožji zakonodaji število spolnih zločinov v Indiji še vedno narašča.