zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Svet

Venezuelo so zapustili prav vsi ameriški diplomati, Američani odvzemajo vizume Madurovim ljudem

Deli na:
Venezuelo so zapustili prav vsi ameriški diplomati, Američani odvzemajo vizume Madurovim ljudem

Foto: Reuters - Venezuelski predsednik Nicolas Maduro z Ustavo Republike Venezuele.

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je v četrtek sporočil, da so se iz Venezuele umaknili vsi preostali ameriški diplomati. Zagotovil je nadaljevanje podpore ZDA prizadevanjem za zamenjavo predsednika Nicolasa Madura. State Department je v zvezi s tem odvzel vize 340 Venezuelcem blizu Madura.

Pompeo je menil, da je ameriškim diplomatom težko pri srcu, ker so morali oditi, saj so bili povsem predani misiji podpore težnjam venezuelskega ljudstva po življenju v svobodi in demokraciji. Sedaj bodo v tej smeri delovali zunaj Venezuele in bodo med drugimi koordinirali dostavo humanitarne pomoči.

Pompeo je ob slovesu izrazil nadaljnjo podporo vsem tistim, ki se v Venezueli upirajo tiraniji in zagotovil, da bo ameriška vlada še naprej trdno podpirala ljudstvo in začasnega predsednika Juana Guaidoja. ZDA se veselijo obnove svoje prisotnosti v Venezueli, ko se bo začela tranzicija v demokracijo. Venezuelce je vzpodbudil naj se borijo naprej.

State Department je medtem odvzel vizume 340 osebam, ki so blizu Madura. Med njimi je 107 nekdanjih diplomatov in njihovih družinskih članov. Poleg ostalih sankcij proti Maduru, ki ga več ne priznavajo kot predsednika, so ZDA tako doslej odvzele vizume skupaj 600 osebam blizu Madura.

Loading...