zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V zvezni državi Utah poplave odnesle sedem življenj, v Kaliforniji divjajo požari

Deli na:
V zvezni državi Utah poplave odnesle sedem življenj, v Kaliforniji divjajo požari

Foto: Reuters

Hudourniške poplave na zahodu ZDA so terjale najmanj sedem življenj, vsaj šest oseb je pogrešanih. Deroča voda je v mestu Hildale s ceste odnašala tudi avtomobile. Medtem se v Kaliforniji širijo divji požari, ki so do sedaj terjali vsaj eno žrtev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po poročanju časopisa Salt Lake Tribune naj bi bili med žrtvami poplav tudi otroci in ženske. V mestu Hildale naj bi deroča voda odnesla dva družinska avtomobila. Med 16 ponesrečenci so se samostojno rešili le trije.

Zaradi nevarnosti so bile reševalne skupine čez noč primorane začasno ustaviti reševanje. Hudourniške poplave naj bi povzročila močna nevihta, ki se je razbesnela na območju mesta Hildale in sosednjega Kolorada. Deroča voda je poplavila ceste in ulice ter jih prekrila z blatom.

Medtem pa v Kaliforniji še naprej divjajo požari, ki so do sedaj terjali najmanj eno smrtno žrtev. Požari so uničili okoli 50.000 hektarjev površine in okoli 400 domov. Tisoče ljudi je bilo primoranih zbežati iz območja požarov, reševalci pa naj bi evakuirali okoli 23.000 prebivalcev ogroženega območja.

Z ognjem se bori več kot 3000 gasilcev, med katerimi so do sedaj zaradi opeklin v bolnišnico odpeljali štiri poškodovance. Letošnji požari so zaradi sušne sezone najbolj uničujoči v zadnjih desetih letih. V letošnjem letu so požari po ZDA uničili več kot 35.420 kvadratnih kilometrov, kar je približno površina Švice, poroča nemška tiskovna agencija dpa.