nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Ukrajino naj bi iz Rusije prispela kolona tankov, Rusija to zanika

Deli na:
V Ukrajino naj bi iz Rusije prispela kolona tankov, Rusija to zanika

Foto: Reuters

Na vzhod Ukrajine je po navedbah ukrajinske vojske iz Rusije prispela kolona 32 tankov in drugega težkega orožja, in sicer po zadnjih spopadih, v katerih je umrlo pet vojakov, ranjenih pa je bilo najmanj 31 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. A Rusija nove obtožbe o premikih ruskih čet na ukrajinsko ozemlje zavrača.

Kot je dejal tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva, so tovrstne trditve v Kijevu le podlaga za govorice, a brez kakršnega koli dokaza. Prav tako je opozoril, da takšna provokativna sporočila še dodatno pogrevajo že tako razgreto ozračje na jugovzhodu Ukrajine. Rusija med drugim prav tako očita Natu, da poslabšuje položaj z nepreverjenimi trditvami, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Ruski predsednik Vladimir Putin je nedavno izrazil zaskrbljenost nad "državljansko vojno" na vzhodu Ukrajine. Situacija je bila v četrtek tudi tema na zasedanju ruskega varnostnega sveta, je pojasnil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Kljub dogovorjenemu premirju so se streli z ukrajinske strani nadaljevali. A ukrajinska vojska se po nekaterih trditvah drži premirja in strelja nazaj le ob napadu, še navaja dpa.

Vojaški tiskovni predstavnik Andrij Lisenko je povedal, da je v regijo Lugansk, ki je pod nadzorom upornikov, v četrtek pripeljal konvoj 32 tankov, 16 topov in 30 kamionov z vojaki ter opremo. Druga kolona, vključno s kamioni in tremi mobilnimi radarskimi postajami pa je prečkala mejno črto še na drugem mestu v isti regiji, je še dodal.