901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Španiji panika, potem ko so ljudje zabavljače zamenjali za teroriste

Deli na:
V Španiji panika, potem ko so ljudje zabavljače zamenjali za teroriste

Foto: Arhiv Reporterja

V Španiji so aretirali pet mladih Nemk, ki so želele uprizoriti flashmob, s tem pa nehote sprožile paniko zaradi domnevnega terorističnega napada. Mladenke, stare od 20 do 25 let, lahko pričakujejo kazen, sporočajo oblasti po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Dekleta so svojo potegavščino, ki so jo objavile na spletnih družbenih omrežjih, pripravila v španskem obmorskem letovišču Platja d'Aro.

V okviru dogodka se je ena pretvarjala, da je slavna oseba, ostale pa so ji sledile ter si s truščem in kričanjem v stilu nadležnih fotografov poskušale zagotoviti najboljšo fotografijo. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je sodelovalo več kot 200 ljudi.

Vendar pa je šala prestrašila uživače na nabito polni obali, ki so fotografske stative in palice zamenjali za orožje ter v strahu pred teroristi sprožili pravi stampedo. Videi in fotografije na družbenih omrežjih prikazujejo ljudi, ki panično bežijo po ulicah mesta, med njimi so objokani otroci. V restavracijah so ljudje na begu prevračali mize. Zaradi odrgnin, napadov panike in težav s srcem je 11 ljudi poiskalo zdravniško pomoč.

Šalo so punce očitno izvedle prekmalu zatem, ko je na obalni cesti v francoski Nici napadalec s tovornjakom 14. julija do smrti povozil 84 ljudi.

Tožilec Pep Sole je za lokalni radio povedal, da lahko Nemke pričakujejo kazen. Včeraj so jih po zaslišanju pri sodniku sicer spustili na prostost, vendar pa morajo ostati na voljo španskim oblastem, dokler teče preiskava domnevnega kršenja javnega reda.