stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Po preprečitvi terorističnega napada v Belgiji na ulice poslali vojake

Deli na:
Po preprečitvi terorističnega napada v Belgiji na ulice poslali vojake

Foto: Reuters

Belgijska vojska je po preprečitvi obsežnega terorističnega napada na ulice po Belgiji poslala približno 300 vojakov, ki zagotavljajo dodatno varnost, je danes sporočila belgijska vlada. V četrtek so v policijskih racijah aretirali 13 ljudi zaradi načrtovanja obsežnega terorističnega napada.

Vojaki bodo od danes patruljirali v Bruslju in Antwerpnu, so sporočili iz kabineta belgijskega premierja Charlesa Michela. Morda bodo prisotni tudi v mestu Verviers, kjer sta bila v četrtek v policijski raciji ubita dva teroristična osumljenca.

"Vojaki bodo oboroženi, njihova glavna naloga pa bo nadzor določenih mest," so zapisali v premierjevem uradu. Vlada je odločitev sprejela na zasedanju v petek zvečer, ko so ministri razpravljali o ukrepih za okrepitev varnosti v luči preprečitve terorističnega napada.

Domnevna džihadistična skupina, ki je bila tarča četrtkove protiteroristične operacije v Belgiji, je načrtovala umore policistov na ulicah in napade na policijske postaje. Več pripadnikov skupine, ki so večinoma belgijski državljani, je nekaj časa preživelo v nemirni Siriji.

Od aretiranih so jih pet v petek privedli pred sodnika, obtožili pa so jih sodelovanja v aktivnostih teroristične organizacije. Tri so priprli, dva pa izpustili na prostost, vendar pod določenimi pogoji. Preostalih osem aretiranih še niso uradno obtožili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.