Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Skopju štiri osebe osumili prirejanja rezultatov na izboru za predstavnika Evrovizije

Deli na:
V Skopju štiri osebe osumili prirejanja rezultatov na izboru za predstavnika Evrovizije

Foto: Reuters

V Skopju so štiri osebe osumili zarote in računalniške prevare, s katero naj bi priredili prva tri mesta na festivalu, na katerem so izbrali nacionalnega predstavnika za jubilejni Eurosong, je sporočilo makedonsko ministrstvo za notranje zadeve.

Za makedonskega predstavnika, ki bo prihodnje leto nastopil na 60. Eurosongu v Avstriji, je bil izbran Daniel Kajmakoski, na drugo mesto se je uvrstila Tamara Todeska, tretja po glasovih strokovne žirije in občinstva pa je bila Evgenij Čančalova Egi.

Kot je poročanje makedonskih medijev povzela srbska tiskovna agencija Tanjug, so med četverico, ki jih sumijo prirejanja rezultatov, lastnik produkcijske hiše, avtor in skladatelj ter lastnik in direktor podjetja, ki je organiziralo telefonsko glasovanje za skopski festival. Domneva pa se, da je z osumljenci sodelovalo tudi nekaj izvajalcev.

Četverica, ki jo sumijo računalniške prevare, naj bi angažirala večjo skupino ljudi, ki se je v času glasovanja nahajala na dveh lokacijah v Skopju, za glasovanje pa naj bi jim podelila kartice SIM, kupljene pri treh mobilnih operaterjih.

To pomeni, da je skupina, ki je organizirala prevaro, s katero so vplivali na končni rezultat telefonskega glasovanja, velika. Ministrstvo za notranje zadeve je o tem obvestilo tudi državno tožilstvo. Takoj po koncu glasovanja so namreč pri 14 osebah odkrili veliko število telefonov in 2500 SIM kartic, s katerim so glasovali.

Predstavniki ministrstva za notranje zadeve so sicer pojasnili, da ne morejo vplivati na ponovitev glasovanja, ker je nagrade za festival, ki je potekal v sredo zvečer, v vrednosti 45.000 evrov priskrbelo ministrstvo za kulturo.