Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V silovitem neurju s točo, ki je terjalo življenja turistov v Grčiji, so se znašli tudi Slovenci

Deli na:
V silovitem neurju s točo, ki je terjalo življenja turistov v Grčiji, so se znašli tudi Slovenci

Grki so ob neurju, ki je divjalo v sredo, kar obnemeli. Tako hude ujme že dolgo ne pomnijo. - Foto: Reuters

Med žrtvami ali pogrešanimi zaradi neurja, ki je pustošilo na severu Grčije po trenutnih podatkih MZZ ni Slovencev. Na severu Grčije je zaradi neurja uničeno telekomunikacijsko omrežje, prekinjene so tudi cestne povezave. MZZ zaradi tega še ni uspelo priti v stik z vsemi slovenskimi turisti na tem območju. Neurje z viharjem in točo je sicer zahtevalo šest smrtnih žrtev med turisti, najmanj 23 ljudi je bilo poškodovanih.

Na ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) se je obrnilo nekaj Slovencev, katerih sorodniki, s katerimi niso mogli vzpostaviti stika, letujejo v Grčiji. To se je obrnilo na slovensko veleposlaništvo v Atenah in preko njih vzpostavilo stik z varnostnimi silami, bolnišnicami, reševalnimi ekipami in grškim kriznim centrom, ki jih bo o rezultatih identifikacije žrtev obveščal, je v izjavi za javnost danes povedal vodja konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter.

Dodal je, da je tam letovalo vsaj pet slovenskih družin, ki so prišle z lastnim prevozom, bodisi z avtodomom ali osebnim avtomobilom. Vzpostavili so stik z dvema družinama, nimajo pa nikakršne potrditve, da je z ostalimi karkoli narobe. Po njegovih navedbah je razsežnost neurja takšna, da bodo zelo verjetno vse posledice neurja znane v naslednjih dneh.

Tistim, ki se odpravljajo na to območje svetujejo, naj preverijo, kakšno je tam stanje. Šter je še izpostavil, da je lahko zaradi prekinjenih cestnih povezav oskrba močno motena.

Neurje je, sicer ne tako hudo kot v grški pokrajini Halkidiki, po navedbah MZZ pustošilo tudi na območju Dalmacije, italijanske obale in Severne Makedonije. Na MZZ nimajo informacij, da bi kakšen Slovenec tam potreboval pomoč ali bil prizadet zaradi neurja. Je pa povsod verjetnost, da so prisotni, ker so vse to dokaj priljubljene lokacije, je dodal Šter.