energije Dobra karma

Kipele bodo jeza, nežnost, strasti in vse vmes

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Svet

V Savdski Arabiji odpravili ločene vhode za moške in ženske v restavracijah

Deli na:
V Savdski Arabiji odpravili ločene vhode za moške in ženske v restavracijah

Ženske v Savdski Arabiji (fotografija je simbolična). - Foto: Reuters

Moški in ženske bodo poslej v Savdski Arabiji v restavracije in kavarne lahko vstopali skozi isti vhod. Savdsko ministrstvo za občinske in podeželske zadeve je v nedeljo sporočilo, da so odpravili dolgoletni sistem ločenih vhodov. Nova ureditev bo veljala tudi za prizorišča za poroke ter zabaviščne centre, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Gre za del prizadevanj za zagon turizma v skrajno konservativni kraljevini, kjer veljajo stroga pravila glede druženja moških in žensk.

Ta pravila so v zadnjih mesecih precej omilili. Tako lahko tuji neporočeni pari v Savdski Arabiji od letošnje jeseni skupaj najamejo hotelsko sobo, ženske, tudi Savdijke, pa so lahko v hotelski sobi po novem tudi same.

Pred tem je Savdska Arabija nedavno začela izdajati turistične vizume in se tako prvič odprla tudi za turiste iz tujine. Takrat so tudi objavili nova pravila, po katerih za tuje turistke ni obvezno, da so v javnosti popolnoma zakrite, se pa od njih pričakuje, da bodo oblečene spodobno. Alkohol tudi poslej ostaja prepovedan.

Zagon turizma v državi je eden od glavnih projektov prestolonaslednika Mohameda bin Salmana v okviru njegovega reformnega programa, poimenovanega vizija 2030. Namen programa je pripraviti največje arabsko gospodarstvo na t. i. obdobje po nafti.

Loading...