kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Rusiji že več kot 5000 žrtev koronavirusa

Deli na:
V Rusiji že več kot 5000 žrtev koronavirusa

Putin na obisku v moskovski bolnišnici. - Foto: Reuters

V Rusiji je število žrtev novega koronavirusa danes preseglo 5000. V preteklih 24 urah je bolezni covid-19 podleglo 182 ljudi, s čimer se je skupno število žrtev povzpelo na 5037. Tamkajšnje oblasti medtem rahljajo ukrepe in se pripravljajo na ponoven zagon gospodarstva.

V Rusiji so v preteklem dnevu potrdili 8863 novih okužb, s čimer se je skupno število povečalo na 432.741. Rusija je tretja po številu okužb za ZDA in Brazilijo.

Nove okužbe sicer upadajo od sredine maja, ko so dnevno potrdili okoli 11.000 novih primerov.

Ruske oblasti menijo, da je veliko število potrjenih okužb posledica množičnega testiranja, upadanje novih okužb in majhno število smrtnih primerov pa pomenita, da se država lahko začne vračati v ustaljene tirnice.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v ponedeljek sporočil, da bo preloženi referendum o ustavnih spremembah, ki mu bodo omogočile, da bo ostal na oblasti, 1. julija. Oblasti so prav tako sporočile, da bodo veliko vojaško parado, ki bi morala potekati ob dnevu zmage 9. maja, priredili 24. junija.

V Moskvi, ki je žarišče epidemije novega koronavirusa v Rusiji, so v ponedeljek sprostili omejitvene ukrepe, ki so veljali devet tednov. Odprle so se trgovine, prebivalci pa gredo lahko na krajši sprehod.

Putin se bo danes sestal s premierjem Mihailom Mišustinom, s katerim bosta govorila o ponovnem zagonu gospodarstva, ki so ga omejitveni ukrepi in padec cen nafte močno prizadeli, poročajo tuje tiskovne agencije.