kerc 3 Odkrito.si

Življenje slovenskega igralca daleč od oči ...

pizama1 Svet24.si

Boštjan Gorenc - Pižama o svojem hujšanju

molk Svet24.si

Tedenski horoskop: Dialoga ni in ga žal še ne bo...

bitenc Svet24.si

Umrl je legendarni igralec Demeter Bitenc

liam payne Najstnica.si

Liam Payne tokrat prestavlja latino sodelovanje

Barbara Imperl Njena.si

Barbara s Kmetije: Sedaj počne to!

erika fabjan Njena.si

Konec ljubezni za slovensko športnico

Svet

V Rimu migranti posiljujejo in napadajo turistke

Deli na:
V Rimu migranti posiljujejo in napadajo turistke

Foto: Reuters

V italijanski prestolnici Rim so pretreseni zaradi niza spolnih napadov na ženske, med njimi na več turistk. Storilca oz. storilce še iščejo, sum pa leti predvsem na migrante.

Rimska županja Virginia Raggi je že napovedala več ukrepov za izboljšanje varnosti v večnem mestu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V ponedeljek ponoči je bila v parku Vile Borghese v samem središču mesta napadena 57-letna Nemka. Golo, pretepeno, z zvezanimi rokami in zamašenimi usti jo je našel taksist, je sporočila policija, ki zdaj išče moškega, starega med 20 in 25 let. Nemko je najprej oropal, nato pa še posilil.

Policija je pojasnila, da so v preteklih dneh zabeležili več podobnih spolnih napadov na turistke v Rimu. Prejšnji teden je bila v bližini železniške postaje Termini posiljena finska turistka. Napadel naj bi jo migrant iz Bangladeša. Turistka iz Belgije pa je prijavila napad na Kapitolskem griču.

Posebej veliko pozornosti je bil deležen tudi napad na par iz Poljske v Riminiju pred nekaj več kot dvema tednoma. Skupina štirih migrantov, med njimi treh mladoletnikov, je moškega pretepla, žensko pa zlorabila. Zatem je ista skupina posilila še transseksualca iz Peruja.

Ti napadi po poročanju APA v Italiji zbujajo veliko pozornosti, četudi niso povezani. Rimska županja Raggi je napovedala tudi niz ukrepov, ki naj bi izboljšali varnost v prestolnici. Namestili naj bi 150 novih nadzornih kamer v več različnih mestnih predelih. Tako v centru mesta kot v njegovi okolici bodo okrepili tudi ulično razsvetljavo. Ženskam, ki bodo ponoči poklicale taksi, pa bodo zagotovili ugodnejše tarife.

Okrepili bodo tudi preventivno dejavnost proti nasilju. Centri za boj proti nasilju naj bi postali aktivnejši, v šolah pa naj bi izvedli opozorilne akcije pred napadi na ženske, še navaja APA.