pištola Svet24.si

V Mariboru so po sporu med 56-letnikom in ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

urska bacovnik jansa bobo Reporter.si

Je Urška Bačovnik Janša vedela, kako grozljive ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

olimpija bravo Ekipa24.si

Lepo? Malo manj lepo? Grdo? Olimpija je ...

Svet

V požaru v trgovskem centru v Katarju 19 mrtvih, med njimi otroci

Deli na:

V katarski prestolnici Doha je v enem izmed priljubljenih trgovskih centrov včeraj izbruhnil požar, v katerem je po prvih podatkih umrlo 19 ljudi, med njimi 13 otrok, poroča francoska tiskovna agencija APF.

"V požaru je umrlo 19 ljudi, med njimi 13 otrok - sedem deklic in šest dečkov," je preko spletnega družbenega omrežja Twitter sporočilo katarsko notranje ministrstvo. Kot so še zapisali, so umrli še štirje učitelji in dva pripadnika civilne zaščite.

Špansko zunanje ministrstvo je kasneje sporočilo, da so med smrtnimi žrtvami požara tudi štirje španski otroci, ki so živeli v Katarju.

Katarski notranji minister Abdulah bin Naser Al Tani je zatem na novinarski konferenci pojasnil, so otroci ostali ujeti v otroškem vrtcu v zgornjem nadstropju trgovskega centra, potem ko so se zaradi požara zrušile stopnice. Po poročanju arabske televizijske mreže Al Džazira so se morali gasilci do otrok, ujetih v ognjenem obroču, prebiti skozi streho.

Minister je še povedal, da je bilo v požaru poškodovanih 17 ljudi. Med poškodovanimi prevladujejo gasilci in pripadniki civilne zaščite.

Po navedbah prič se je iz trgovskega centra Villagio okoli poldneva po krajevnem času vil gost črn dim. Katarsko notranje ministrstvo je kasneje prek Twitterja sporočilo, da so ogenj že pogasili. Preiskava o vzroku požara še poteka.

Trgovski center Villagio so odprli leta 2006 in je med najbolj priljubljenimi točkami v Dohi. Med drugim obsega tudi drsališče, kinodvorano ter zabaviščni park in ponuja vožnje z gondolami, podobnimi beneškim, poroča ameriška tiskovna agencija AP.