benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V operaciji vojske na vzhodu Ukrajine več mrtvih

Deli na:
V operaciji vojske na vzhodu Ukrajine več mrtvih

Foto: Reuters

Ukrajinska vojska je danes napadla mesto Slavjansk, ki je v središču upora proruskih separatistov na vzhodu Ukrajine. Pri tem je prišlo do spopadov. Po podatkih ukrajinskega notranjega ministrstva je bilo ubitih najmanj pet proruskih separatistov, ranjen je bil en ukrajinski vojak.

Ukrajinski vojak je bil ranjen pri uničenju treh nadzornih točk upornikov pred mestom.

Novinar francoske tiskovne agencije AFP je pred tem poročal, da so vladne sile začele napad na mesto z več oklepnimi vozili in ob podpori helikopterjev ter da je slišati streljanje.

Na video posnetkih je videti, kako oklepna vozila za prevoz vojakov napredujejo preko gorečih barikad. Ruska državna televizija je predvajala posnetke vojaških helikopterjev, ki krožijo nad mestom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Proruske milice so pred tem sporočile, da je bil ubit najmanj en človek, več pa je bilo huje ranjenih v napadu oboroženih moških na nadzorno točko pred mestom.

Nočni spopad

Ukrajinska vojska se je ponoči spopadla s proruskimi separatisti v dveh mestih na vzhodu države, so danes sporočile oblasti. V Mariupolu je ukrajinskim vojakom uspelo ponovno zavzeti poslopje mestne hiše, v Artemivsku pa so odbili napad na vojaško oporišče.

Ukrajinski notranji minister Arsen Avakov je sporočil, da so mestno hišo v pristaniškem mestu na jugovzhodu države "osvobodili" brez žrtev. V operaciji naj bi pomembno vlogo odigrali tudi civilni aktivisti, je dejal po poročanju britanskega BBC. Izgubo mestne hiše v Mariupolu naj bi potrdili tudi viri med separatisti.

Je pa bil ukrajinski vojak ranjen v napadu separatistov na vojaško oporišče v mestu Artemivsk, ki leži v bližini proruske utrdbe Slavjansk. Približno 100 napadalcev se je na bazo spravilo z avtomatskim orožjem, mitraljezi in granatami, je sporočilo obrambno ministrstvo.

Notranji minister je zatrdil, da je napad, katerega cilj je bil priti do orožja, vodil ruski vojak, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Težišče napetosti med Rusijo in Ukrajino je po ruski priključitvi Krima sedaj v veliki meri na vzhodu Ukrajine, kjer so proruski separatisti v prizadevanjih za tesnejše vezi z Moskvo v zadnjih tednih zavzeli vladne stavbe v približno desetih mestih.