franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V nočnem spopadu s talibani v Kabulu ubitih več napadalcev na hotel

Deli na:
V nočnem spopadu s talibani v Kabulu ubitih več napadalcev na hotel

Foto: Reuters

Talibani so pozno v torek napadli hotel v prestižni soseski Kabula, kjer stojijo številna veleposlaništva, in sledil je celonočni spopad z varnostnimi silami. Napadalcem ni uspelo vstopiti v manjši hotel, kjer bivajo predvsem tujci, in zjutraj so lokalne oblasti sporočile, da so ubile vse štiri napadalce, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Napad se je v soseski Vazir Akbar Han začel pozno zvečer in v naslednjih urah so na območju odmevale eksplozije in streli. Ko napadalcem ni uspelo vstopiti v hotel Heetal, so zavzeli položaje med drevesi v bližini in streljali na pripadnike varnostnih sil.

Zjutraj so predstavniki policije sporočili, da so ubili vse štiri napadalce, medtem ko naj med policisti in civilisti ne bi bilo žrtev.

Vodja hotela, ki je v lasti vplivne družine zunanjega ministra Salahudina Rabanija in priljubljen med tujci, je sporočil, da so vsi gostje v varnih sobah in ni nihče ranjen. Heetal je bil sicer leta 2009 močno poškodovan, ko se je pred njegovim vhodom razstrelil samomorilski napadalec in ubil osem ljudi.

Odgovornost za torkov napad so že prevzeli talibani, ki krepijo svojo spomladansko ofenzivo kljub pozivom vlade k ponovnemu odprtju mirovnih pogovorov. Še pred napadom v torek so izvedli niz napadov predvsem na jugu države, v katerih je bilo ubitih najmanj 26 policistov.