Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Nemčiji prepoved džihadistične skupine in policijske akcije po državi

Deli na:
V Nemčiji prepoved džihadistične skupine in policijske akcije po državi

Foto: Reuters

Nemško notranje ministrstvo je prepovedalo militantno džihadistično skupino Tauhid Germany. Bila naj bi naslednica že leta 2012 prepovedane islamistične skupine Millatu Ibrahim. Hkrati s prepovedjo so danes po Nemčiji potekale policijske racije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V okviru današnje policijske akcije v nemških zveznih deželah Severno Porenje-Vestfalija, Hessen, Bavarska in Schleswig-Holstein so preiskali 26 objektov. Skupno gre za 30 osumljencev, med njimi so tudi džihadisti, ki so bili v preteklosti v Siriji in Iraku. V policijski akciji je sodelovalo skoraj 500 policistov, je danes v Berlinu dejal nemški notranji minister Thomas de Maiziere.

Dodal je, da je prepoved "jasen signal militantni džihadistični sceni". Skupine, kot je Tauhid Germany, ogrožajo enotnost naše družbe. Načrtno se usmerjajo k mladim in podpirajo njihovo radikalizacijo vse do novačenja za boj v Siriji ali Iraku, je še dejal nemški notranji minister. Dodal je, da se bo Nemčija proti temu odločno borila z vsemi pravnimi sredstvi.

Kot je še razkril minister, je Tauhid Germany prek različnih spletnih platform in informacijskih mest pozivala k boju proti ustavnopravnemu redu in v videoposnetkih ter letakih poveličevala nasilni džihad terorističnih skupin, kakršna je skrajna Islamska država v Siriji in Iraku. Osredotočala naj bi se predvsem na zapornike in mladino.

"Tega v naši državi ne moremo in ne bomo trpeli. Država mora posredovati odločno in nedvoumno. V Nemčiji ni prostora za nasilni ekstremizem," je dejal de Maiziere.