bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

Skrito v raju Njena.si

Kako so Hrvati sprejeli serijo Skrito v raju?

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Svet

Najstniški islamisti v Nemčiji z molotovkami in noži nad kristjane in policijo

Deli na:
Najstniški islamisti v Nemčiji z molotovkami in noži nad kristjane in policijo

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Policija v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija je aretirala tri najstnike zaradi suma, da so načrtovali islamističen napad, je danes sporočilo tožilstvo. Najstniki, stari 15 in 16 let, so bili aretirani v času velikonočnih praznikov in so trenutno v priporu.

Trojica, dve najstnici in najstnik, so osumljeni, da so načrtovali teroristični napad z islamističnim ozadjem, je sporočilo državno tožilstvo v Düsseldorfu.

Vsi trije prihajajo z območja Düsseldorfa in so bili "zavezani izvajanju kaznivega dejanja - umora in uboja", so dodali tožilci. Preiskovalci več podrobnosti o domnevni zaroti niso posredovali, saj preiskava še poteka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju nemškega tabloida Bild naj bi trojica načrtovala napad z molotovkami in noži v imenu skrajne skupine Islamska država (IS).

Tarče napadov naj bi bili kristjani in policija, poroča časnik, ki še dodaja, da so osumljenci tudi razmišljali, ali naj pridobijo strelno orožje.

Nemčija je od izbruha vojne med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas v Gazi oktobra lani v povišani pripravljenosti na morebitne napade islamistov. Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je v intervjuju za nemški dnevnik Süddeutsche Zeitung, ki ga je dala kmalu po terorističnem napadu v Moskvi konec marca, poudarila, da je v Nemčiji nevarnost, ki izhaja iz islamističnega terorizma, še vedno velika.

Nemške oblasti so v pripravljenosti tudi v luči priprav na evropsko prvenstvo v nogometu, ki ga bo Nemčija gostila poleti.