volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V napadu na šiitsko mošejo v Afganistanu ubitih več deset ljudi

Deli na:
V napadu na šiitsko mošejo v Afganistanu ubitih več deset ljudi

Napad na šiitsko mošejo v Afganistanu. - Foto: Profimedia

V eksploziji v šiitski mošeji v afganistanskem mestu Kunduz je umrlo najmanj 50 ljudi, več deset pa jih je ranjenih, so sporočili viri v tamkajšnji bolnišnici. Bojijo se, da bi lahko število mrtvih še naraslo. Lokalni mediji so poročali, da je eksplozija odjeknila med petkovimi molitvami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po informacijah oblasti je šlo za samomorilski napad, je sporočil lokalni predstavnik oblasti v Kunduzu Matiulah Rohani, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tiskovni predstavnik talibanov Zabihulah Mudžahid je pred tem potrdil, da je bilo ubitih neznano število ljudi in več ranjenih. Po navedbah virov v eni od bolnišnic v Kunduzu je umrlo najmanj 35 ljudi, več kot 50 jih je ranjenih. Nekateri mediji sicer navajajo, da je v napadu umrlo najmanj 70 oziroma celo sto ljudi.

Številni so se zbrali pred bolnišnico, kjer objokujejo svoje svojce, vendar skušajo talibani preprečiti večja zborovanja.

Posnetki s kraja dogodka kažejo prestrašene ljudi, ki so po eksploziji bežali po ulici. Šlo naj bi za najbolj krvavi napad, odkar so ameriški vojaki zapustili državo, še piše AFP.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, vendar običajno napade na šiitsko skupnost v Afganistanu izvajajo predvsem pripadniki skrajne skupine Islamska država.