profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V migrantskem centru v Grčiji prva smrtna žrtev covida-19

Deli na:
V migrantskem centru v Grčiji prva smrtna žrtev covida-19

Glede metodologij beleženja žrtev covida-19, ki se po državah razlikujejo, ostaja odprtih veliko vprašanj. - Foto: Profimedia

Koronavirusna bolezen 19 je zahtevala prvo smrtno žrtev v katerem od migrantskih centrov v Grčiji, so v nedeljo sporočile grške oblasti. Gre za 61-letnega Afganistanca, ki je bil nameščen v migrantskem centru Malakasa blizu Aten, umrl pa je v eni od atenskih bolnišnic, kjer se je zdravil za covidom-19, poročajo tuje tiskovne agencije.

Grške oblasti so za taborišče Malakasa ter še dva migrantska centra blizu grške prestolnice v začetku meseca razglasile karanteno zaradi okužb z novim koronavirusom.

O okužbah med migrant poročajo tudi z grškega otoka Lezbos. Po nedavnem požaru v tamkajšnjem prenatrpanem migrantskem centru Moria so v začasnem taborišču, kamor so premestili del prosilcev za azil, potrdili več kot 240 okužb z novim koronavirusom.

Grški minister za migracije Notis Mitaraki je v nedeljo sporočil, da so iz taborišč na grških otokih premestili vse otroke brez spremstva. V Grčiji je skupaj okoli 100.000 migrantov, večinoma so nameščeni v začasnih taboriščih ter v hotelskih sobah in stanovanjih.

Grške oblasti so v nedeljo sporočile, da se je v zadnjem dnevu z novim koronavirusom okužilo 218 ljudi, covidu-19 pa so podlegli trije. Od začetka pandemije so v Grčiji potrdili 17.444 okužb in 379 smrti zaradi novega koronavirusa.