vesolje ženska Dobra karma

Opozorilo iz horoskopa za te dni: bodite pozorni ...

4_tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar o pokojni mami

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

borut turk Svet24.si

Šestkrat je zabodel partnerko Romano, krivde za ...

Matej Tonin Necenzurirano

Tonin v opoziciji govoril eno, zdaj kot minister ...

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

peter prevc bobo2 Njena.si

Peter Prevc na rojstni dan pokazal sinovo ...

Svet

V London na finale Lige prvakov želi kar 700.000 Nemcev

Deli na:
V London na finale Lige prvakov želi kar 700.000 Nemcev

Foto: Reuters

Zanimanje za veliki finale nogometne lige prvakov, v katerem bosta 25. maja na londonskem Wembleyju igrala dva nemška kluba, je izjemno. Tako Bayern kot Borussia sta sporočila, da je število tistih, ki so želeli kupiti vstopnice, daleč presegalo število, ki jih imata kluba na voljo. Če bi vse sešteli, bi bilo v Londonu več kot 700.000 navijačev.

Krovna nogometna organizacija (Uefa) je sodelujočima kluboma na stadionu, ki sicer sprejme 90.000 gledalcev, namenila približno po 25.000 vstopnic. Borussia je sporočila, da je žreb med prijavljenimi prek spleta, ki so izrazili željo po nakupu vstopnic, opravila včeraj. Spletni obrazec za naročilo kart je izpolnilo 502.567 navijačev rumeno-črnih. Srečnežev bo le 24.042, o tem, da so postali srečni lastniki dragocenega kosa papirja, jih bodo začeli obveščati v naslednjih dneh.

Pri Bayernu natančnega podatka o tem, koliko prošenj so dobili, niso razkrili, so pa sporočili, da je večina od 200.000 članov kluba in številni od 3000 navijaških klubov izrazilo željo po tem, da bi bili v živo na Wembleyju. Postopek žreba pod notarskim vodstvom so pri nemških prvakih začeli včeraj, ko so tudi vnaprej povedali, da navijači, ki niso člani kluba, tokrat sploh nimajo možnosti zaprositi za nakup vstopnic. Za tega sicer veljajo stroga pravila, izbrani člani kluba bodo lahko kupili največ po dve karti, klubi pa po osem.

Bayern je tudi sporočil, kakšne so cene njihovega paketa kart: nekaj najcenejših po 72 evrov je namenjenih invalidom, mladinski paketi so po 145 evrov, za tretjo kategorijo je cena 168 evrov, za drugo 276 evrov in za prvo kategorijo 396 evrov.

Loading...